Τσίπρας προς τον κυβερνήτη του «Γαύδος»: «Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα»

"Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων"

Στο βίντεο βλέπετε απόσπασμα από την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του υπουργού με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τους οποίους συνεχάρη και συνομίλησε μαζί τους.

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» τόνισε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του πλοίου ανοικτής θαλάσσης «Γαύδος» που εμβολίστηκε στα Ίμια από την τουρκική ακταιωρό, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης, και με άνδρες από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της μονάδας ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Τσίπρας – Η Αθήνα ελπίζει σε αποκλιμάκωση με παρέμβαση των ΗΠΑ

Toν Πρωθυπουργό υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Κέντρου.

Ευγνωμοσύνη προς τα μέλη του Λιμενικού Σώματος που υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας

«Είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος».

Mήνυμα Τσίπρα προς Τουρκία: "Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων"

Μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε παράλληλα ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι "το πρόσφατο περιστατικό κοντά στα Ίμια, ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται ούτε να επιτρέψει, ούτε να ανεχθεί αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας & των κυριαρχικών δικαιωμάτων".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top