Στο υπουργείο Ναυτιλίας ο Τσίπρας – Η Αθήνα ελπίζει σε αποκλιμάκωση με παρέμβαση των ΗΠΑ

Στην Άγκυρα την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα - Νέα ενημέρωση 17:15

Τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας επισκέφθηκε σήμερα στις 10:00 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και είχε σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. Θέλοντας να στείλει έτσι ένα μήνυμα στην Άγκυρα, ότι η Αθήνα θεωρεί πολύ σοβαρή την πρόκληση της Τρίτης στα Ίμια και στηρίζει απόλυτα την παρουσία των ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει ομιλία στα στελέχη του.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επέλεξε το υπουργείο Ναυτιλίας και όχι το υπουργείο Άμυνας, ώστε να μην θωρηθεί ότι απαντά σε πολεμικές προκλήσεις, αλλά και να καταστήσει σαφές στην άλλη πλευρά ότι δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της έντασης.

Πολλά επενδύει επίσης η ελληνική πλευρά και στην επίσκεψη του Αμερικανικού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον την Παρασκευή στην Άγκυρα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Εξαιρετικά σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι ο κ. Τίλερσον θα συνοδεύεται από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε εκφράσει την ανησυχία του για ένα ενδεχόμενο ατύχημα στο Αιγαίο.

Ο κ. Πάιατ θα ταξιδέψει στην Άγκυρα το διήμερο 15 – 16 Φεβρουαρίου για διαβουλεύσεις με τον κ. Τίλερσον, τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, Γουές Μίτσελ και περιφερειακούς ομολόγους του.

Πάντως, η Αμερικανική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της διαψεύδει ενδεχόμενη συνάντηση του κ. Πάιατ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top