Πυρά Μητσοτάκη κατά Τσίπρα μετά τη συνάντηση: «Δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς»

Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό / Νέα ενημέρωση 12:44

Πυρά εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την κατ΄ίδίαν συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ειδικότερα για το Σκοπιανό. 

 Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο πριν τις 10.30, και αποχώρησε στις 11:10 χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, ο Πρόεδρος της Ν.Δ ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Σε δήλωση που έκανε μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά, καθώς και ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό.

Μάλιστα τόνισε πως «οι  χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα» είπε και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να «ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε πως «δε θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», δηλώνοντας ότι «η Ν.Δ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

«Ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Έτσι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας στην διαπραγμάτευση.

Η πολύ σοβαρή παράληψη Τσίπρα να τεθεί ρητά η αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων ουσιαστικά τελειώνει την ευκαιρία για λύση. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος. 

Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις και δημιουργεί ανησυχίες καθώς δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων. 

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και ο χειρισμός του στο θέμα των Σκοπίων δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κύριο Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη 

χώρα και τους πολίτες ήταν δραματικά. 

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αφορά την εθνική μας συνείδηδη, την ιστορία μας την πορεία των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω πως δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. 

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί σε αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι ούτε για συνενόχους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρετός διαβουλεύσεων για το Σκοπιανό – Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

Τσίπρας μετά την ενημέρωση σε Παυλόπουλο: «Δεν κρυώνετε ρε παιδιά;»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Βολές κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη πως «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού» εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σε σχόλιό του μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και την επίθεση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα» σημειώνεται.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

 

Να σημειώσουμε, ότι αρχικά ο Πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε λέγοντας πως «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση», αλλά τελικά αποφάσισε να πάει στη συνάντηση για λόγους θεσμικής τάξης.

Πριν από τη συνάντηση, υπήρξε και κόντρα της Φώφης Γεννηματά με το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης φέρεται να ζήτησε  Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών σε επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά η απάντηση που έλαβε ήταν «θα το δούμε εν ευθέτω χρόνω».

Κυβερνητικός αξιωματούχος την κατηγόρησε για «ανακριβείς διαρροές υποτιθέμενων διαλόγων» με τον πρωθυπουργό και από το περιβάλλον της κ. Γεννηματά απάντησαν «Δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα το ποιος λέει ψέματα σε αυτόν τον τόπο είναι πια γνωστό».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΕΡΑ:

 

  • 12:30 συνάντηση με την πρόεδρο της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά
  • 13:30 συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα
  • 15:00 συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top