«Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νεκροί από το κρύο στη Μόρια»

Σοκαριστική παραδοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο «Spiegel»

Σοκάρει η ομολογία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, ότι δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και πάλι νεκροί από το κρύο στη Μόρια της Λέσβου.

Αυτή η κυνική ομολογία του Γιάννη Μουζάλα έγινε μετά από ερώτηση του περιοδικού «Spiegel» για το εάν θα υπάρξουν και πάλι νεκροί πρόσφυγες στη Μόρια τώρα το χειμώνα. Ο υπουργός απάντησε:

«Δε μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο αυτό, όχι, δεν μπορώ να το κάνω. Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση».

Για το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί ο υπουργός είναι ότι μέχρι την επόμενη Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός του καταυλισμού σε τρόφιμα και εξοπλισμό.

Αρκεί βέβαια, όπως είπε, να μην αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών.

Να θυμίσουμε ότι:

 

Μόνο τον Ιανουάριο του 2017 είχαμε 3  νεκρούς στη Μόρια,  ανάμεσά τους ένας 46χρονος από τη Συρία και ένας 24χρονο από την Αίγυπτο.

Και μέσα σ' όλα έχουμε την απόρρητη έκθεση της Europol, η οποία αναφέρει ότι έχει αυξηθεί κατά 70% ο αριθμός των προσφύγων οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη με πλαστά διαβατήρια.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιταλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top