Στα τηλέφωνα Τσίπρας και Αναστασιάδης για την επίσκεψη Ερντογάν την Πέμπτη

Θα συζητηθεί και το Κυπριακό

Επικοινωνία Τσίπρα-Αναστασιάδη ενόψει της άφιξης Ερντογάν

Τις ενέργειές τους ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στην Αθήνα, στις 7 και 8 του μήνα, συντονίζουν Αθήνα και Λευκωσία.

Στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν θα συζητηθεί και το Κυπριακό και -σύμφωνα- με το ΡΙΚ ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, είχαν χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία. Μάλιστα, θα έχουν ανάλογες επαφές και τις επόμενες μέρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, με την Αθήνα να θέτει επί τάπητος την πρόταση για νέα διάσκεψη, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει σωστή προετοιμασία, όπως είχε συμφωνηθεί στο πρόσφατο ταξίδι του κ. Αναστασιάδη στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η Λευκωσία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, όχι μόνο ευνοεί, αλλά θεωρεί σημαντικό για την πάρα πέρα πορεία των συνομιλιών ένα προπαρασκευαστικό διάλογο ανάμεσα σε Αθήνα και 'Αγκυρα.

Το ταξίδι του Ερντογάν θωρείται σημαντικό αφού θα καταδείξει τις προθέσεις της 'Αγκυρας. Η προσέγγιση του Τούρκου Προέδρου θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ερντογάν είναι αυτός που λαμβάνει τις μεγάλες αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top