ΝΔ: «Προϋπολογισμός λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας»

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ

ΝΔ: «Προϋπολογισμός λιτότητας και αναπτυξιακής καχεξίας»

Τα μέτρα  που ξεπερνούν  τα 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή, σχολίασε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ».

Η «λυπητερή» με τα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ που φέρνει ο νέος προϋπολογισμός

Tι προβλέπει για κοινωνικό μέρισμα και μέτρα ο προϋπολογισμός

Σημειώνεται ότι από τα 813 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί αλλά θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά τη νέα χρονιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο Προϋπολογισμός του 2018 φέρνει νέους φόρους και περικοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και αναιμική ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου, δεν οφείλεται στο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, καθώς αυτός “ψαλιδίζεται”, για μία ακόμη φορά, στο 1,6%, αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης. Αντίθετα, είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογικής και ασφαλιστικής κυβερνητικής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Που καθρεφτίζεται:

•στις 1.000.000 κατασχέσεις που ήδη έχουν επιβληθεί, ενώ επιπλέον 733.000 συμπολίτες μας βρίσκονται στο κυβερνητικό στόχαστρο,

•στη μη - απονομή 300 χιλιάδων συντάξεων, και

•στην αναστολή δαπανών για δημόσιες επενδύσεις.

Ενώ το 2018, νέα μέτρα, ύψους 1,9 δις ευρώ, θα επιβληθούν, όπως είναι ενδεικτικά οι νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, οι πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, η επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, ο φόρος διαμονής, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει, και μάλιστα 2 φορές, το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ.

Η αλλαγή οικονομικής πολιτικής έχει καταστεί απολύτως αναγκαία. Αυτό όμως προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και νέα διακυβέρνηση». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top