Στον “αέρα” η διαδικασία εκλογής αρχηγού στην Κεντροαριστερά!

H εταιρία κινητής τηλεφωνίας απάντησε ότι μπορεί να στήσει το σύστημα τον Φεβρουάριο

Στον “αέρα” βρίσκεται  η διαδικασία για την  εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά! H εταιρία κινητής τηλεφωνίας απάντησε ότι μπορεί να στήσει το σύστημα τον  Φεβρουάριο ενώ οι εκλογές έχουν προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα o πολιτικός συντάκτης του σταθμού Γιώργος Κολοβάτσιος, η  ψυχρολουσία για τους υποψηφίους είναι μεγάλη αφού έχουν ορίσει ως ημερομηνίες εκλογών τις 5 και 12 Νοεμβρίου.

Δεύτερο μεγάλο θέμα είναι το ποσό των 900.000 χιλιάδων ευρώ , συν το ΦΠΑ,  δηλαδή 1, 2 εκ. ευρώ που ζητά η εταιρία, νούμερο απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα των κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Τρίτο και πολύ βασικό, σύμφωνα με την επιτροπή Αλεβιζάτου, θα πρέπει να ξεχάσουμε την ηλεκτρονική ψήφο εξ αποστάσεως,  καθώς το απέκλεισαν όλες οι εταιρίες στις οποίες απευθύνθηκαν οι διοργανωτές.

Από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά διερωτώνται  γιατί στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ χρειάστηκαν είκοσι μέρες να στήσουν on line σύστημα στις κάλπες, ενώ τώρα χρειάζονται τόσοι μήνες.

Για τεχνικές δυσκολίες που θα λυθούν μιλούν οι υπόλοιποι υποψήφιοι,  ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει ακόμη ότι μπορεί να υπάρχουν λύσεις που θα εγγυηθούν την ηλεκτρονική  διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων αλλά  και την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε από ακόμη δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να απαντήσουν μέχρι την Παρασκευή το βράδυ αν μπορούν να αναλάβουν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων και περιμένει τις απαντήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top