Πλησιάζει η άφιξη Μακρόν στην Αθήνα- Θα πάει στη ΔΕΘ;

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα φτάσει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα- Πρώτη ανάρτηση 14:50

Πλησιάζει η άφιξη του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα και οι προετοιμασίες εντείνονται για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου. Ούτε φύλλο δεν θα κινείται στην Αθήνα 7 και 8 του μηνός. Ο Γάλλος Πρόεδρος με την σύζυγο του Μπριζίτ, θα βρίσκονται στη χώρα μας και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο star.gr, o Πρόεδρος της Γαλλίας θα φτάσει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αθήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής του έχει ως εξής:

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

13.00 Άφιξη στο αεροδρόμιο

13.30 κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

13.45 Υποδοχή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Προκόπη Παυλόπουλο

14.00 Τελετή παρασημοφόρησης και κοινές δηλώσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

14.30 Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο

15.30 Επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μέχρι τις 17:45 που θα ολοκληρωθούν οι δηλώσεις

19.10 Ομιλία σε επιλεγμένο κοινό στην Πνύκα

21.00 Επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Έλληνας Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Ακρόπολη. Στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος Πρόεδρος θα συναντηθούν με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου και θα έχει ομιλία. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί γαλλικό ίδρυμα στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Μπριζίτ Μακρόν

Η Μπριζίτ Μακρόν θα ακολουθήσει και ένα δικό της παράλληλο πρόγραμμα από αυτό του συζύγου της. Ήδη το Μέγαρο Μαξίμου έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την κυρία Μακρόν, σε συνεννόηση με τη Γαλλική προεδρία, το οποίο συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους. 

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Έντονος είναι ο προβληματισμός των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα, καθώς τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε στόχος διπλής εμπριστικής επίθεσης από κουκουλοφόρους ενώ είναι κοντά στα Εξάρχεια, σε μια «καυτή» περιοχή.

Θα πάει στη ΔΕΘ;

Φήμες ακούγονται, τις τελευταίες ώρες, ότι ζητήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο να μεταβεί και στη Θεσσαλονίκη και να δώσει το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία, ενώ και από την γαλλική πλευρά, ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι η επίσκεψή του Εμμανουέλ Μακρόν έγκειται μόνο στην Αθήνα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top