Δημοσκόπηση Marc: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 32,3% - Στο 15,7% ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 16,6 μονάδων για την αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου

Μεγάλο προβάδισμα, που πλησιάζει την αυτοδυναμία, έχει η Νέα Δημοκρατία, στη νέα δημοσκόπηση της Marc που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Με 16,6 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ακολουθούν με 7,1% το ΠΑΣΟΚ με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, η ΑΝΕΛ με 2,4% και το Ποτάμι με 2,3%.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο μέρος όσων ψήφισαν την κυβερνητική παράταξη στις τελευταίες εκλογές θεωρούν κακή τη συμφωνία, χαρακτηρίζουν ασήμαντα τα λεγόμενα αντίμετρα και προεξοφλούν ότι δεν θα εφαρμοστούν ενώ αναμένουν επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας.

Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν. Σε αντίθεση με το 15,5% που δηλώνει ότι αυτά μπορεί να λειτουργήσουν εξισορροπητικά προς τα σκληρά μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

  

Παράλληλα, ποσοστό 79,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία, ενώ μόλις 1 στους 10 Έλληνες (συγκεκριμένα το 11,1% των ερωτηθέντων) την βρίσκει καλή.

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό, το 35,6% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι με  το 19,5% που απαντά, τον  Αλέξη Τσίπρα. Το 44,9% κανέναν από τους δύο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top