Παυλόπουλος: Την αλληλεγγύη που εφαρμόζουμε, την απαιτούμε και από τους εταίρους μας

«Τους μεγάλους στόχους τους πετύχαμε πάντοτε ενωμένοι» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Αίγιο

Παυλόπουλος: Την αλληλεγγύη που εφαρμόζουμε, την απαιτούμε και από τους εταίρους μας

«Εμείς οι Έλληνες πρώτοι εφαρμόζουμε την αλληλεγγύη, αλλά την απαιτούμε από τους εταίρους μας, όχι μόνο για εμάς, αλλά για την πορεία της Ευρώπης», ανέφερε  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας, Θανάση Παναγόπουλο, στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε για τον εορτασμό της πολιούχου του Αιγίου, Ζωοδόχου Πηγής, στον οποίο παραβρέθηκε.  

 «Η Ελλάδα αποφάσισε να μείνει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, και ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, το πράττει αυτό με τεράστιες θυσίες. Και βλέπουμε την Ελλάδα να υπερασπίζεται τη θέση της στην Ευρώπη, αλλά και την ίδια την Ευρώπη, με τεράστιες θυσίες, τη στιγμή που άλλοι λαοί εγκαταλείπουν την Ευρώπη, χωρίς να έχουν υποστεί τις ίδιες θυσίες» επισήμανε  επίσης ο κ. Παυλόπουλος.  

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι «αυτό οι εταίροι μας οφείλουν να το εκτιμήσουν, όπως και να εκτιμήσουν ότι αυτός ο λαός υφίσταται θυσίες, για τις οποίες δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί αυτή τη στιγμή που παίρνουμε την οριστική μας πορεία μέσα στην Ευρώπη, ύστερα από μία μεγάλη περίοδο κρίσης, όλοι μαζί, όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενωμένες».

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα ζητά αυτή την στιγμή την εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης των εταίρων της σε αυτή την πορεία και συγκεκριμένα σε τρεις τομείς:

1. Στο να βγει η χώρα από την βαθιά κρίση «η οποία έχει στην κυριολεξία σημαδέψει ολόκληρες γενιές στην Ελλάδα».

2. Στην υπεράσπιση των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρωνΗ Ευρώπη οφείλει στο σημείο αυτό -και για τη δική της μοίρα- σαφώς να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύει τα ελληνικά σύνορα, τα ευρωπαϊκά σύνορα, άρα τη συνθήκη της Λοζάνης, η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του διεθνούς δικαίου, το οποίο όλοι οφείλουν να σέβονται και δεν μπορεί να το υπονομεύει κανείς») ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

3.Στο προσφυγικό.  

«Εμείς οι Έλληνες θα υπερασπιστούμε τις αρχές και τις αξίες μας, μέσα στον ευρωπαϊκό μας δρόμο, αλλά ζητάμε τη συμπαράσταση την οποία ο ελληνικός λαός δικαιούται. Και με αυτή την έννοια θα προχωρήσουμε και ξέρω πάρα πολύ καλά, ότι εδώ δεν μας χωρίζει τίποτε τους Έλληνες από πολιτικές διαφορές, οι οποίες είναι σεβαστές. Όμως, τους μεγάλους στόχους τους πετύχαμε πάντοτε ενωμένοι»  τόνισε επίσης ο κ. Παυλόπουλος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top