ΝΤΟΥ έκανε η Εφορία σε μεγάλη πίστα της παραλιακής-Έκοβαν αποδείξεις αλλά δεν απέδιδαν το ΦΠΑ

Η ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο είχε φτάσει τα 1.2 εκατομμύρια ευρώ-Kατασχέθηκαν 30.000 ευρώ

ΝΤΟΥ έκανε η Εφορία σε μεγάλη πίστα της παραλιακής

Έφοδο σε μεγάλη πίστα της παραλιακής λεωφόρου της Αττικής πραγματοποίησαν σε τρείς φάσεις οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η επιχείρηση που επελέγη για τον αιφνιδιαστικό έλεγχο αν και υπέβαλε κανονικά τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ δεν απέδιδε το φόρο με αποτέλεσμα να έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το δημόσιο ύψους περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρώτος έλεγχος ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οκτώ ελεγκτές της ΑΑΔΕ προσποιούμενοι τους πελάτες έμειναν στο κέντρο έως τις 4.30 τα ξημερώματα όπου δεν διαπίστωσαν παραβάσεις μη έκδοσης αποδείξεων. Στις 4.30 επενέβη στο χώρο δικαστικός επιμελητής σε εκτέλεση κατασχετηρίου για οφειλές της επιχείρησης προς το δημόσιο. Το ποσό των μετρητών που κατασχέθηκε ανήλθε στα 30.000 ευρώ.

Σε τρίτη φάση έγινε έλεγχος στη συσκευή ηλεκτρονικών πληρωμών POS της επιχείρησης και τα βιβλία της. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι η συσκευή POS ήταν πιστοποιημένη και νόμιμη ενώ συνεχίζεται ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα χρήματα από τις εισπράξεις της επιχείρησης μέσω του POS κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης ή άλλου φυσικού προσώπου. Επίσης, η επιχείρηση ελέγχεται για το γεγονός ότι δεν έχει υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το 2015.

Του Σπύρου Δημητρέλη
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top