Στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος- Ο εκσυγχρονισμός του στόλου των μαχητικών στη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του

Στόχος του Υπουργού Άμυνας να εξασφαλιστεί μια συμφέρουσα συμφωνία που θα μπορούσε να ξεπεράσει την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα

Τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών της πολεμικής αεροπορίας , την τουρκική προκλητικότητα και το προσφυγικό συζήτησαν  μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Αμερικανό ομόλογο του Τζειμς Ματίς. Ο Πάνος Καμμένος επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τζέιμς Ματίς υποδέχεται στο Πεντάγωνο τον Έλληνα Πρωθυπουργό,  με τους πεζοναύτες να αποδίδουν τιμές και να ακολουθεί η ανάκρουση εθνικών ύμνων.

Ο Πάνος Καμμένος  υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών και  ακολούθησε χειραψία των ανδρών... με τα φλας να αστράφτουν. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος καλεί τον ομόλογο του να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκε και η  αναβάθμιση του στόλου των F16  με σύγχρονα ραντάρ και η προοπτική μελλοντικής αγοράς  των υπερσύγχρονων μαχητικών τύπου F- 35

Στόχος του Υπουργού Άμυνας να εξασφαλιστεί μια συμφέρουσα συμφωνία που θα μπορούσε να ξεπεράσει την οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα από τους δανειστές της την ώρα που συνεισφέρει το 2% του ΑΕΠ για ανάγκες εξοπλισμών.

Μέσα από το ρόλο του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό ο Αμερικανός αξιωματούχος ήταν ενήμερος για την ένταση που κυριαρχεί στο Αιγαίο λόγω της τουρκικής προκλητικότητα .Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενεργοποιηθεί ειδική μονάδα ταχείας επέμβασης του ΝATO εφόσον απαιτηθεί.

Ο Πάνος Καμμένος είχε την ευκαιρία να αναδείξει τον γεωστρατηγικό ρόλο της βάσης της Σούδας και να αναφερθεί στις συμμαχίες που χτίζει η Αθήνα με το Ισραήλ , χωρες του Αραβικού κόσμου αλλά και των Βαλκανίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top