Συνάντηση Τσίπρα-Καζνέβ: Η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση

«Νιώθουμε εμπιστοσύνη για τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας»

«Η στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, τόσο για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη όσο και για μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας αλλά και η στήριξη για το προσφυγικό, υπήρξε για την Ελλάδα ανεκτίμητη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον Μπερνάρ Καζνέβ πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι χώρες μας διατηρούν ιστορικές ρίζες και πιστεύω ότι οι ελληνογαλλική συνεργασία μπορεί να περάσει σε ένα στάδιο πολύ πιο ουσιαστικό καθότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Η έξοδος από την κρίση θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην ευρωζώνη όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας αλλά και ως μια χώρα με σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις για ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο οικονομικό χώρο».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη θερμή υποδοχή αλλά και τη δυνατότητα «να θίξουμε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος με ευρωπαϊκή διάσταση».

«Θα ήθελα να αναφερθώ στη βούλησή μας να υπερβούμε την κρίση που αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό η ζώνη του ευρώ και αυτό σε πνεύμα εμπιστοσύνης» πρόσθεσε ο Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι της Ελλάδας για το προσφυγικό.

Ο ίδιος, θέλησε να εκφράσει την «εμπιστοσύνη που νιώθουμε για την δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας», λέγοντας στη συνέχεια πως «τα αποτελέσματα άλλωστε το επιβεβαιώνουν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top