ΒΟΜΒΕΣ Μεϊμαράκη! Αδειάζει τον Μητσοτάκη: «Σε τι θα διαφέρει η πολιτική του, εάν έρθει;»

«Τζάμπα μαγκιές το να λες τώρα “όχι” στα μέτρα»

ΒΟΜΒΕΣ Μεϊμαράκη! Αδειάζει τον Μητσοτάκη: «Σε τι θα διαφέρει η πολιτική του, εάν έρθει;»

Βόμβες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή.

Σχολιάζοντας ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ότι δεν θα ψηφίσει νέα μέτρα της κυβέρνησης, δεν δίστασε να κάνει λόγο για «τζάμπα μαγκιές» ενώ αναρωτήθηκε «αν έχει διαφορά ή πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά ή την πολιτική Μητσοτάκη, αν έρθει».

Ειδικότερα, σχολιάζοντας την τακτική Μητσοτάκη για τη μη ψήφιση των νέων μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση είπε πως είναι εντελώς διαφορετική η κατάσταση διότι ο Τσίπρας δεν είχε πλειοψηφία, στη συμφωνία του Σεπτεμβρίου. «Ενώ τώρα εκ του ασφαλούς κάνεις τον μάγκα και λες “δεν τα ψηφίζω”. Αν είχες 145 βουλευτές και μπορεί να έβγαινες από το ευρώ τι θα έκανες;» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, είπε πως «ένα είναι γεγονός: ότι οι συνθήκες δεν είναι ίδιες με το 2015. Τον μάγκα εκ του ασφαλούς πολλοί τον κάνουν», ενώ στη συνέχεια αφού είπε πως ο Παπανδρέου έριξε τον Καραμανλή, ο Σαμαράς τον Παπανδρέου, ο Τσίπρας τον Σαμαρά, πρόσθεσε: «Επί του συγκεκριμένου θέματος, εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά η η πολιτική Μητσοτάκη αν έρθει;».

Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως αυτό που ο ίδιος υποστήριζε ήταν να δείξουν στους ξένους και τον λαό  «ότι μπορεί κάποιοι να συνεννοηθούμε» και από εκεί και πέρα «κλείνουμε τη συμφωνία και κάνουμε την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης», ενώ υποστήριξε ότι «αφού οι πολιτικές δεν διαφέρουν» θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεννόηση και αυτό το μήνυμα θα ήταν θετικό και προς τα μέσα και προς τα έξω.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνέχισε λέγοντας πως ήταν εξαρχής υπέρμαχος της πολιτικής της συνεννόησης και είπε πως το 2015 ο Τσίπρας δεν είχε κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία θα πηγαίναμε στα βράχια εκτός ευρωζώνης.

«Τώρα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι μάγκες του "δεν ψηφίζω" είναι τζάμπα» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ «πέταξε» το μπαλάκι στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως το 2015 η ΝΔ πήρε ομόφωνα την απόφαση για την στάση που θα τηρούσε στην ψηφοφορία και μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης ήταν ο εισηγητής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top