Έρευνα PRORATA! Συμφωνία για να κλείσει η αξιολόγηση ήθελε το 52%

Βλέπει πρόωρες εκλογές το 42%

PRORATA:Συμφωνία για να κλείσει η αξιολόγηση ήθελε το 52%

Θετικά αποτιμά η πλειονότητα των πολιτών την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στο πρόσφατο Eurogroup, όπως δείχνει έρευνα της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 52% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ το 31% πιστεύει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαπραγμάτευση με προοπτική να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Σε ερώτημα αν η δεύτερη αξιολόγηση έκλεινε από μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 40% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτέρευε, το 35% ότι θα παρέμενε απαράλλακτη και το 18% ότι θα βελτιωνόταν.

Στην ίδια έρευνα, το 55% χαρακτηρίζει «αρνητική» τη στάση της ΝΔ στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ενώ το 28% την χαρακτηρίζει «θετική».

Το 45% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 42% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Ποσοστό 66% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ τη μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 35% ως αντισταθμιστικό μέτρο, ενώ το 48% εγκρίνει τη μείωση του ΦΠΑ στη ΔΕΗ από 13% σε 6%.

Επίσης το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι επιθυμεί τη μείωση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών και ένα 34% ζητά μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% στο 13%.

Η έρευνα διεξήχθη με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου, σε γενικό πληθυσμό άνω των 17 ετών στο σύνολο της επικράτειας και σε δείγμα 1.000 ερωτηματολογίων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top