Πετρόπουλος: Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε «σωθήκαμε με τις εισφορές»!

Πόσα θέλει να μας τρελάνει ο υπουργός;

Να δέχεται… συγχαρητήρια για το αλαλούμ με τις εισφορές δεν σταματά ο Τάσος Πετρόπουλος!

Αυτό, τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο ίδιος, αφού -απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Εύης Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή- ο υφυπουργός Εργασίας είπε πως οι έμποροι τον σταματούν στο δρόμο για να τον συγχαρούν για το νέο σύστημα με τις εισφορές!

«Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το 80% καταβάλουν την κατώτατη εισφορά των 158 ευρώ μηνιαίως. Οι επαγγελματίες το ξέρουν. Επειδή συνηθίζω να περπατώ στο δρόμο, χθες οι έμποροι βγήκαν από τα καταστήματα και μου έλεγαν είπαν “επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές!» είπε ο κ. Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι μέχρι σήμερα οι εισφορές ήταν στα 700 και 800 ευρώ και δεν μπορούσαν να τις καταβάλλουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 ευρώ, δηλαδή μικρότερο ποσό έως και 300 ευρώ σε σχέση με πέρυσι». Παράλληλα, σημείωσε πως και οι αγρότες «θα έχουν εθνική σύνταξη όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες».

«Καλώ από αυτό το βήμα, για άλλη μια φορά, όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμπράξουν και να πείσουν μαζί και τις επαγγελματικές ενώσεις των εργοδοτών, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, και να καλέσουν εκείνους που δεν κατέβαλλαν εισφορές επειδή αδυνατούσαν να τις καταβάλλουν, να προσέλθουν ξανά στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να καταβάλλουν τις εισφορές. Έτσι θα στηρίξουμε την κοινωνική ασφάλιση, έτσι θα κρατήσουμε χαμηλά τις εισφορές, έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε έσοδα για να ελαφρύνουμε» πρόσθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

Δείτε ακόμη: Εξαπάτηση με το 9,22%! Κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια τους όσους έχουν μπλοκάκια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top