Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο – Δεν περνάνε νέα μέτρα!

Παπαδημούλης: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο και με τις λιγότερες υποχωρήσεις η αξιολόγηση

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ: Είμαστε σε κρίσιμο σημείο – Δεν περνάνε νέα μέτρα!

Καθοριστικής σημασίας για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, καθώς θα συζητηθεί η έκθεση για την ελληνική οικονομία η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

Στη σημερινή συνεδρίαση «θα φανεί ποιος θα είναι ο ρόλος του Ταμείου στο εγγύς μέλλον» υπογραμμίζει ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει το «να μπούμε σε μια διαδικασία μακράς διαπραγμάτευσης».

«Βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο, όπου πρέπει τα πράγματα να ξεκαθαρίσουν» υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση τα ακραία μέτρα που ζητά το ΔΝΤ» δηλώνει εξάλλου, ο Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στην «Αυγή».

«Όσο και εάν Γερμανία και ΔΝΤ εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους έχοντας ως ουρά και σύμμαχο τη ΝΔ, έχω την αίσθηση πως η συγκυρία και οι γεωπολιτικές συνθήκες είναι τέτοιες που θα τους αναγκάσουν να αφήσουν τους τακτικισμούς και το blame game και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο μεταξύ τους, όσο και απέναντί μας» προσθέτει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό και με τις λιγότερο δυνατές υποχωρήσεις. Σε αυτό συμπίπτει και η μεγάλη πλειοψηφία των δανειστών, όπως φάνηκε και στην Μάλτα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ό αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνει πάντως πώς «ακόμα και αν δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου είναι εφικτό στην συνεδρίαση του Εurogroup να γίνει ένα θετικό βήμα που θα κωδικοποιήσει την  πρόοδο ώστε να κλείσει η συμφωνία πριν τις εκλογές στην Ολλανδία. Έχουμε κάθε συμφέρον να αποφύγουμε μία πολύμηνη καθυστέρηση που θα κάνει ζημιά στην ελληνική οικονομία και την θέλουν οι ακραίοι των δανειστών».

«Ζητάμε το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης στη βάση του κοινοτικού κεκτημένου και με σεβασμό στις συνταγματικές και δημοκρατικές αξίες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν πρόκειται να κάνουμε υποχωρήσεις σε θέματα αρχών» δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews.

Αναφορικά με την περίπτωση μη κλεισίματος της αξιολόγησης στο χρονικό ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου και το ενδεχόμενο επανάληψης του «σκηνικού του 2015», η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι «κοινός τόπος της ελληνικής κυβέρνησης και των νουνεχών Ευρωπαίων εταίρων μας» είναι η εξεύρεση λύσης, το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να ενισχυθεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και να αποκατασταθεί σταδιακά το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top