Αισιόδοξος ο Κοστέλο: «Γεφυρώσιμες οι διαφορές Ελλάδας – δανειστών»

«Το ΔΝΤ έχει πάψει να ζητά πράγματα πέραν των συμφωνηθέντων»

Αισιόδοξος ο Κοστέλο: «Γεφυρώσιμες οι διαφορές Ελλάδας – δανειστών»

​Κλείσιμο της αξιολόγησης στο τέλος Απριλίου βλέπει ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κουαρτέτο των θεσμών, Ντέκλαν Κοστέλο, όπως αποκάλυψε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης, ο κ. Κοστέλο ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου ότι το ΔΝΤ έχει πάψει πλέον να ζητά πράγματα πέραν όσων συμφωνήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο και εκτίμησε ότι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών είναι «γεφυρώσιμες».

«Αναμένουμε μια ταχεία και ακριβοδίκαιη αξιολόγηση. Δεν θέλουμε ούτε χατίρια ούτε χάδια, αλλά την άρση της ιδιότυπης ομηρίας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δημόσια σφαίρα», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα, ότι οι θεσμοί θα μπορούσαν να συμβάλλουν με την προσφορά τεχνογνωσίας στη σταθεροποίηση και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και ότι τα κοινοβούλια και οι κυβερνήσ��ις της Ευρώπης θα πρέπει να εργασθούν για τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής και πολιτικής συνοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top