Μέρκελ : ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει!

«Η αλληλεγγύη προϋποθέτει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις»

Μέρκελ : ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει!
Προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι ο χρόνος τελειώνει απηύθυνε η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ, μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του G7!

Παράλληλα, συνδύασε την αλληλεγγύη προς την χώρα μας με τις μεταρρυθμίσεις εκ μέρους της, αν και επισήμανε ότι οι εταίροι επιθυμούν την παραμονή της στο ευρώ.

Σχετικά με την Ελλάδα, η καγκελάριος μιλώντας στη συνέντευξη τύπου του G7 δήλωσε καταρχήν ότι «η Ελλάδα και η Lehman Brothers είναι δυο τελείως διαφορετικά θέματα», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως διευκρίνισε, «συζητήσαμε για την Ελλάδα, όχι πολύ, αλλά το θέμα τέθηκε στην ατζέντα για την παγκόσμια οικονομία. Χώρες εκτός της ΕΕ ήθελαν να μάθουν ποιες είναι οι εξελίξεις».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη, αλλά οι τρεις θεσμοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις από την Αθήνα».

Για τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος αλλά δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Γι’ αυτό πρέπει να κάνουμε πολύ δουλειά», ενώ πρόσθεσε ότι θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη (στο περιθώριο της συνόδου κορυφής).

«Ο χρόνος τελειώνει, κάθε ημέρα μετράει» κατέληξε η Μέρκελ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top