Παπούλιας σε Γκάουκ: Να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια Ελλάδα και Γερμανία

«Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Έλληνες» είπε ο Γερμανός πρόεδρος

«Σας υποδέχομαι εγκάρδια ως Πρόεδρος μιας φίλης χώρας με την οποία έχουμε πάντα στενούς και φιλικούς δεσμούς» είπε ο Κάρολος Παπούλιας στον Γιοακίμ Γκάουκ στη σύντομη συνομιλία τους πριν αρχίσει η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια, η Γερμανία πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο σε θέματα ειρήνης και ασφάλειας, όπως το κάνει και η Ελλάδα. Είμαστε μαζί σε αυτή την κοινή προσπάθεια για ειρήνη και ασφάλεια στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Γερμανός πρόεδρος, από την πλευρά του, περιέγραψε τους στόχους της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

«Ο πρώτος είναι ότι θέλω να επιβεβαιώσω τη φιλία των δύο χωρών που είναι διαχρονική. Αν και έ��ουν υπάρξει κάποια προβλήματα, έχουν ξεπεραστεί λόγω της φιλίας» σημείωσε ο Γιοακίμ Γκάουκ και πρόσθεσε: «Ο δεύτερος είναι να επιβεβαιώσω την αλληλεγγύη προς τους Έλληνες. Είναι άνθρωποι που έχουν αγωνιστεί πολύ ενάντια στην παλιά κακή Γερμανία, έχουν αγωνιστεί απέναντι σε μια δικτατορία και ακριβώς αυτό ήρθα να παρουσιάσω. Υπάρχει τώρα μια άλλη Γερμανία και μας συνδέουν πολλά τους δύο λαούς. Έλληνες έχουν διαπρέψει στη Γερμανία. Tονίζω και πάλι την αλληλεγγύη των δύο λαών».

O Γερμανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στη χθεσινή επίσκεψή του στην Ακρόπολη, λέγοντας πως ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα καθώς «ως 15χρονος σε ένα καθεστώς κομμουνιστικής δικτατορίας μάθαιν�� αρχαία ελληνικά».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top