ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ποιοι θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια;

Με ποιες προϋποθέσεις θα γλιτώσουν

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ποιοι θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια;

​Από τις αυξήσεις στα διόδια, εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, θα εξαιρεθού�� και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Προϋπόθεση, όπως είπε ο υπουργός, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού.

xrysoxoidis600_131113.jpg

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας τα περί ανακολουθίας δηλώσεων που του καταλογίζονται σχετικά με τις τιμές, διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις Αφίδνες, είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν. Κατηγόρησε, επίσης, τους παράγοντες του δήμου Ωρωπού ότι αντί να σπεύσουν να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.
Ο υπουργός Υποδομών παραδέχτηκε ότι πράγματι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί, αλλά δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς. Το λογικό είναι, σημείωσε, να πληρώνουν οι χρήστες τους και όχι να χρηματοδοτούνται τα έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα πρέπει να πάμε σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι φθηνότερο κατά 25% στην Ελλάδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενω το κόστος των διοδίων ανά χιλιόμετρο, έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 4 λεπτα συν ΦΠΑ.
Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι αναθεωρημένες συμβάσεις έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ελληνι��ή Βουλή και συμμετέχουν σε αυτες 30 ξένες και 4 ελληνικές τράπεζες. «Θέλουμε ανάπτυξη ή όχι» διερωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Υπενθυμίζουμε πως, οι νέες τιμές στους σταθμούς των διοδίων διαμορφώθηκαν ως εξής:
• Αφιδνών στα 3,35 ευρώ (από 2,10 ευρώ)
• Καπανδριτίου στα 2,05 ευρώ (από 1,20 ευρώ)
• Μαλακάσας στο 1,45 ευρώ (από 0,90 ευρώ)
• Οινοφύτων στα 0,65 ευρώ (από 0,40 ευρώ).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top