Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων: Έρχεται και 24ωρη λειτουργία

Τι αναφέρει τροπολογία – Τι αλλάζει στις Κυριακές με ανοικτά καταστήματα

Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη για το εορταστικό ωράριο λειτουργίας για το Πάσχα / Βίντεο: ΕΡΤ

Την επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων για όλη τη χώρα, φέροντας, υπό προϋποθέσεις, και λειτουργία όλο το 24ωρο, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα εμπορικά καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές επιτρέπεται να λειτουργούν από τις 06:00 έως τις 21:00, από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο και τις Κυριακές, εκτός από συγκεκριμένες ημέρες.

Ποιο θα είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων το Πάσχα

Παράλληλα, το ωράριο μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου δημάρχου, έπειτα από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου, μέχρι και τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Δηλαδή, ανοίγει «παράθυρο» για 24ωρη λειτουργία εμπορικών καταστημάτων.

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει πως η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας θεσμοθετείται ώστε να δίνεται η δυνατότητα για τη διενέργεια εμπορικών δράσεων όπως είναι οι «Λευκές νύχτες» και τα bazaar. 

Την επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων για όλη τη χώρα, φέροντας, υπό προϋποθέσεις, και λειτουργία όλο το 24ωρο, προβλέπει τροπολογία / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

Την επέκταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων για όλη τη χώρα, φέροντας, υπό προϋποθέσεις, και λειτουργία όλο το 24ωρο, προβλέπει τροπολογία / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα

Η τροπολογία προβλέπει και αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αυξημένο δώρο Πάσχα για 600.000 εργαζόμενους

Ειδικότερα, προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου αντί για την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου  (υπενθυμίζεται πως την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου είναι η Black Friday) και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων αντί για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους: Από σήμερα οι αιτήσεις

Δηλαδή κατά τις χειμερινές εκπτώσεις τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά δύο Κυριακές (πρώτη και δεύτερη).

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία την 24ωρη λειτουργία σε εμπορικά καταστήματα ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top