Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους: Από σήμερα οι αιτήσεις

Ποιοι και πώς θα τα πάρουν - Οι προϋποθέσεις για το «Σπίτι μου»

Για το πρόγραμμα «Σπίτι μου», οι αιτήσεις για το οποίο ξεκινούν από σήμερα, τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και τα SOS στις φορολογικές δηλώσεις μίλησε η φοροτεχνικός και σύμβουλος επιχειρήσεων Φιλοθέη Μακριδάκη, η οποία θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος για τον δήμο Ζωγράφου με τη «Συμμαχία Δημιουργίας» / Βίντεο: ΕΡΤ

Από σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες από νέους και νέα ζευγάρια για χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων στα πλαίσια του προγράμματος «Σπίτι μου».

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Δικαιούχοι και προϋποθέσεις για χαμηλότοκα δάνεια

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια και νέους ηλικίας από 25 έως 39 ετών να πάρουν στεγαστικά δάνεια με έως και μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας.

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση

Τα σπίτια θα πρέπει να είναι έως 150 τ.μ., ενώ θα πρέπει να είναι και τουλάχιστον 15ετίας.

Σπίτι μου: Ποιοι και πώς θα πάρουν τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια

Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ετήσιο καθαρό εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Το ανώτατο όριο να διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για το ζευγάρι, όπως στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης.

Καλάθι του Πάσχα: Μπαίνουν και το αρνί και το κατσίκι στα σούπερ μάρκετ

Μέσω του προγράμματος, περισσότεροι από 10.000 ωφελούμενοι μπορούν εντός του έτους να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία με μηνιαία δόση σημαντικά χαμηλότερη από εκείνη που αντιστοιχεί στα στεγαστικά δάνεια της αγοράς, καθώς το 75% του κεφαλαίου που χορηγείται από τη ΔΥΠΑ είναι άτοκο ενώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους (και όσους αποκτήσουν αυτή την ιδιότητα κατά τη διάρκεια αποπληρωμής) το δάνειο χορηγείται στο σύνολό του άτοκα.

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια και νέους ηλικίας από 25 έως 39 ετών να πάρουν στεγαστικά δάνεια με έως και μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας

Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε ζευγάρια και νέους ηλικίας από 25 έως 39 ετών να πάρουν στεγαστικά δάνεια με έως και μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας

Ενδεικτικά, για δάνειο ύψους 100.000 ευρώ με διάρκεια αποπληρωμής 30 χρόνια και επιτόκιο 5,8% (Euribor τριμήνου συν 2,8 % που είναι ένα μέσο περιθώριο το οποίο χρεώνουν οι τράπεζες), η μηνιαία δόση διαμορφώνεται στα 587,52 ευρώ. Με την επιδότηση του προγράμματος η δόση μειώνεται στα 342,87 ευρώ, που σημαίνει ότι το όφελος του δανειολήπτη είναι 244,65 ευρώ το μήνα ή 2.935 ευρώ το χρόνο.

Υποχρεωτικά τα POS ακόμη στο delivery

Αν ο δανειολήπτης είναι πολύτεκνος ή τρίτεκνος δόση τότε το δάνειο είναι άτοκο και η δόση περιορίζεται στα 277,78 ευρώ, δηλαδή το όφελος είναι 309,74 ευρώ το μήνα ή 3.716,88 ευρώ το χρόνο.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε

Τα 4 δικαιολογητικά που χρειάζονται οι δικαιούχοι είναι:

•    Πιστοποιητικό γέννησης και αστυνομική ταυτότητα

•    Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

•    Δήλωση φορολογίας εισοδήματος

•    Δήλωση ε9 και πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Τέλος, θα χρειαστεί και μια υπεύθυνη δήλωση ότι τα έγγραφα είναι αληθή και δικαιολογητικά και από τα δύο άτομα αν πρόκειται για ζευγάρι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top