Τέλη κυκλοφορίας 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα

Πώς κάνεται άρση ακινησίας - Πόσα θα πληρώσετε

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε πίσω τις πινακίδες είναι να έχει ασφαλιστεί το όχημα / Βίντεο: ΑΝΤ1

Να θέσουν και πάλι σε κίνηση τα οχήματά τους έχουν τη δυνατότητα πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες ΙΧ, που είχαν καταθέσει ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, που εξέπνευσε η διορία.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα άνοιξε και πάλι και πλέον μπορούν, πληρώνοντας το ποσό που αντιστοιχεί στους μήνες που επιθυμούν, να κινήσουν και πάλι το όχημά τους.

Εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου: Από σήμερα εκπτώσεις στα e-shop

Η άρση ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet.

Κατώτατος μισθός: Ποιες είναι οι καθαρές αποδοχές μετά την αύξηση

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπαίνουν στην πλατφόρμα, επιλέγουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που θέλουν.

Η άρση ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet

Η άρση ακινησίας γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet

Αυξημένο δώρο Πάσχα για 600.000 εργαζόμενους

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε πίσω τις πινακίδες είναι να έχει ασφαλιστεί το όχημα.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν να διαλέξουν για πόσους μήνες του έτους θέλουν να θέσουν ξανά σε κίνηση το όχημά τους.

Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους: Από σήμερα οι αιτήσεις

Ανάλογα με τους μήνες, θα πληρώσουν και το αντίστοιχο ποσοστό των τελών κυκλοφορίας.

Παράδειγμα:

Εάν ένας ιδιοκτήτης ΙΧ με τέλη κυκλοφορίας 240 ευρώ, θέλει να το θέσει και πάλι σε κίνηση από τον Απρίλιο έως το τέλος του έτους, θα πληρώσει για τους 9 από τους 12 μήνες. Δηλαδή, 240 δια 12 μήνες επί 9 μήνες, 180 ευρώ.

Υποχρεωτικά τα POS ακόμη στο delivery

Αν, όμως, επιλέξει να το θέσει σε κίνηση από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο, δηλαδή για πέντε μήνες, θα πληρώσει 100 ευρώ (240 δια 12 μήνες επί 5 μήνες).

Σημειώνεται, ωστόσο, πως η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά τον χρόνο. Δηλαδή, όσοι πάρουν τις πινακίδες τους για ορισμένους μήνες μέσα στο 2023 (πχ. μέχρι τον Αύγουστο), δε θα μπορούν στη συνέχεια να τις ξαναπάρουν μέχρι το 2024.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top