Χρέη στο Δημόσιο: Νέα ευκαιρία για εξόφληση χρεών από 36 έως 120 δόσεις

Αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν με την καταβολή δύο δόσεων

Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72, 100 και 120 δόσεων, τις οποίες έχασαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης, θα έχουν χιλιάδες οφειλέτες.

Όσοι έχασαν αυτές τις ρυθμίσεις, με την καταβολή δύο μηνιαίων δόσεων θα μπορούν να επανενταχθούν σε αυτές.

Ρύθμιση οφειλών: Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν παλαιότερες δόσεις 

Παράλληλα, προωθείται μια νέα ειδική ρύθμιση επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών, οι οποίοι είχαν ρυθμισμένες τις οφειλές τους πριν από την ενεργειακή κρίση, κατάφεραν να τις κρατήσουν ενεργές, αλλά δημιούργησαν και νέα χρέη. Τα χρέη αυτά θα αποπληρωθούν σε 36-72 δόσεις.

Οφειλές: Αυτές είναι οι ρυθμίσεις - ανάσα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης  

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει σήμερα από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ποιες ρυθμίσεις οφειλών αναβιώνουν

1. Ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων για χρέη πανδημίας: Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που βεβαιώθηκαν το διάστημα από 1ης Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021, οι οποίες εξοφλούνται σε έως 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους

Στη ρύθμιση μπορούσαν να ενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν χαρακτηρισθεί πληγέντες από την πανδημία. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ήταν 30 ευρώ για οφειλές ύψους έως 1.000 ευρώ και 50 ευρώ για μεγαλύτερες οφειλές.

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Ποιες βελτιώσεις θα γίνουν για τις οφειλές

2. Ρύθμιση 100 ή 120 δόσεων: Η αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων των 100 ή 120 δόσεων θα γίνει υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της αρχικής ρύθμισης για την υπολειπόμενη οφειλή.

Οι δόσεις που χάθηκαν θα μεταφερθούν στο τέλος της ρύθμισης. Για παράδειγμα, εάν κάποιος οφειλέτης δεν έχει πληρώσει για 12 μήνες, η ρύθμιση των 120 δόσεων θα επεκταθεί για επιπλέον 12 μήνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top