Οφειλές: Αυτές είναι οι ρυθμίσεις - ανάσα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης  

Ρύθμιση χρεών από 36 έως 72 δόσεις και αναβίωση των 100 – 120 δόσεων   

Σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών οφειλετών αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Κοζάνη. 

Η εξειδίκευση των νέων ρυθμίσεων θα γίνει αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης.

Μητσοτάκης: Έκτακτο επίδομα 200 έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους

Επίσης, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

«Είστε καψούρης;», ρώτησαν τον Μητσοτάκη - Η απάντηση για τη σύζυγό του

Τι περιλαμβάνουν οι νέες ρυθμίσεις οφειλών  

Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις οφειλών θα προβλέπουν:    

•    Νέα ρύθμιση χρεών 36-72 δόσεων: αφορά όσους –παρά την πανδημία- δεν είχαν αφήσει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο μέχρι που ξέσπασαν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση. Για τους συνεπείς δανειολήπτες που δημιούργησαν νέες οφειλές τα τελευταία χρόνια, δηλαδή  από το β΄ εξάμηνο του 2021 μέχρι και το τέλος 2022, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «θα διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι που δυσκολεύονται μετά την πανδημία».

•    Επέκταση παλαιότερης ρύθμισης 36-72 δόσεων για όσους είχαν οφειλές αλλά τις ρύθμισαν και πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους όσο διαρκούσε η πανδημία. Πρόκειται για αναβίωση της ρύθμισης για τα χρέη της πανδημίας, που είχε περιλάβει τις οφειλές από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021, για όσους ήταν συνεπείς στις καταβολές τους.

•    Αναβίωση των 100-120 δόσεων: αφορά μισό εκατομμύριο οφειλέτες που είχαν αρχικά ενταχθεί στις 100 ή 120 δόσεις από το 2014 και μετά, αλλά τις απώλεσαν τα περασμένα χρόνια

Προϋπόθεση είναι, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης,  να πληρώσουν μαζεμένες 2 δόσεις και μετά να συνεχίσουν να πληρώνουν όλες τις επόμενες μέχρι το τέλος του προγράμματος.

«Πιστεύω ότι είναι συμπληρωματικές παρεμβάσεις σημαντικές στα ζητήματα τα οποία αφορούν συνολικά τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, όπου έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από αυτή την κυβέρνηση, που δεν είχαν γίνει ποτέ στο παρελθόν» τόνισε για το ίδιο θέμα ο κ. Μητσοτάκης.

Κόκκινα δάνεια: Μεγάλες αλλαγές στον εξωδικαστικό ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top