Τιμές: «Ράλι» ανόδου σε τρόφιμα και πετρέλαιο 

«Χρυσάφι» τα γαλακτοκομικά: Αύξηση 27,5% μέσα σε ένα χρόνο!  

Το ρεπορτάζ του Λάμπρου Δεμερτζή για τις μεγάλες αυξήσεις σε τρόφιμα, πετρέλαιο, ζάχαρη (Video Star)  

Ως και 50% έχουν αυξηθεί πολλά βασικά αγαθά τον τελευταίο χρόνο, ενώ η κατάσταση προοιωνίζεται δυσοίωνη εξαιτίας της διαφαινόμενης αύξησης του Πετρελαίου. Οι καταναλωτές προβληματίζονται, καθώς το «ράλι» ανόδου στις τιμές των προϊόντων συνεχίζεται, απειλητικά για την τσέπη τους. 

Καταναλωτές: το μυαλό μας είναι στις αυξήσεις

«Τουλάχιστον ένα 40% πάνω στο σούπερ μάρκετ είναι ξεκάθαρο» δηλώνει καταναλωτής στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τις αυξήσεις στις τιμές.    

Με λίστα κάνουν τα ψώνια οι περισσότεροι καταναλωτές. Η αύξηση στο πετρέλαιο, είναι το χειρότερο ποδαρικό για το νέο έτος.  

Τα επιδόματα και οι αυξήσεις παροχών που φέρνει το 2023     

«Ράλι» ανόδου στα γαλακτοκομικά προϊόντα

Το γάλα και το τυρί δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Η αύξηση σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ φτάνει το 27%.  Και το «ράλι» ανόδου των τιμών  θα συνεχίσει την ανεξέλεγκτη πορεία του σύμφωνα με τους τυροκόμους.

«Η καρδιά του τυροκομείου μας  για να δουλέψουν όλα τα μηχανήματα είναι ο ατμός,  ο οποίος παράγεται με πετρέλαιο κίνησης, που είναι πιο ακριβό από την βενζίνη. Κρατάμε όσο μπορούμε, αλλά κάθε μήνα κάνουμε αύξηση» δηλώνει ο τυροκόμος της Σύρου Στέφανος Ζοζεφίνος.

Καταναλωτές: το πετρέλαιο συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα τα αγαθά 

«Το πετρέλαιο συμπαρασύρει όλα τα πράγματα στην αγορά, ας ελπίζουμε να πάνε καλύτερα» δηλώνει καταναλωτής, ενώ το ψωμί ήδη καταγράφει αύξηση ρεκόρ 24,4% και οι πατάτες23,20%. Περαιτέρω άνοδος στο πετρέλαιο θα εκτινάξει και άλλο  τις τιμές σε αυτά τα δυο βασικά αγαθά της ελληνικής οικογένειας.

Ακριβότερο κατά 11-12% το χριστουγεννιάτικό τραπέζι φέτος

«Όσο μπορούμε την απορροφούμε την αύξηση εμείς και για το καλό του καταναλωτή αλλά και για μας να έχουμε την πελατεία μας» τονίζει ο υπεύθυνος καταστήματος Παναγιώτης Μωραΐτης.  

Έρχεται ντόμινο αυξήσεων και ανατιμήσεων 

«Υπάρχει μια τεράστια διαταραχή  αυτή τη στιγμή στις εφοδιαστικές αλυσίδες  τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές. Θεωρώ ότι σταδιακά θα αρχίσει να επηρεάζει το κόστος. Αυτή τη στιγμή το ενεργειακό κόστος προκαλεί δυσχέρειες, αυξάνοντας δραματικά τα λειτουργικά κόστη» εξηγεί  ο επιστημονικός σύμβουλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Νικόλαος Ροδόπουλος. 

Ρεύμα: Αυξήσεις στους λογαριασμούς για τον Ιανουάριο – Οι νέες τιμές

Το... «Χρηματιστήριο» της βασιλόπιτας

Με χρυσό μοιάζει η ζάχαρη στην βασιλόπιτα. Τον τελευταίο χρόνο η τιμής της απογειώθηκε κατά 50%.

Βασιλόπιτα: μεγάλη αύξηση στην τιμή λόγω της ακριβότερης ζάχαρης

Βασιλόπιτα: μεγάλη αύξηση στην τιμή λόγω της ακριβότερης ζάχαρης 

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει  πως το  market pass είναι προτιμότερο από την κατάργηση του ΦΠΑ και  θα ενισχύσει τόσο τους καταναλωτές όσο και την αγορά. 

«Η ενίσχυση αφορά το 85% των νοικοκυριών και θα χορηγηθεί για 6 μήνες, και αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top