Ρεύμα: Αυξήσεις στους λογαριασμούς για τον Ιανουάριο – Οι νέες τιμές

Η τελική τιμή μετά την επιδότηση

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του Star (21/12)

Αυξημένες κατά σχεδόν 30% παρουσιάζονται οι λιανικές τιμές του ρεύματος που ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι εταιρείες ενέργειας για τον Ιανουάριο.

Οι τιμές που ανακοινώνουν οι εταιρείες ρεύματος κινούνται πάνω από τα 0,45 ευρώ η κιλοβατώρα (0,489 ευρώ η κιλοβατώρα η ΔΕΗ), όταν τον Δεκέμβριο ήταν κάτω από 0,40 ευρώ η κιλοβατώρα. 

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του Food Pass

Οι τελικές χρεώσεις πάντως, μετά την επιδότηση του κράτους, για τους καταναλωτές, θα διαμορφωθούν σε επίπεδα ανάλογα με αυτά των προηγούμενων μηνών, δηλαδή στα 15,9 λεπτά για την πρώτη κατηγορία, αυτών δηλαδή που έχουν καταναλώσεις έως και 500 KWh.

Οι αυξημένες λιανικές τιμές για τον Ιανουάριο οφείλονται στο ράλι που έχουν καταγράψει οι τιμές χονδρικής τον Δεκέμβριο.

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι νέες τιμές των παρόχων ενέργειας

Η χρέωση της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο του Ιανουαρίου, διαμορφώνεται στα 48,9 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες και στα 50,01 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η αύξηση είναι της τάξης του 28,7%. Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον μήνα Δεκέμβριο ήταν 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες και στα 39,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Δεύτερη ευκαιρία για το επίδομα θέρμανσης – Αιτήσεις μέχρι και 13/01

H Elpedison ανακοίνωσε χρέωση 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα «Electricity HomeDay» από 35 λεπτά τον Δεκέμβριο. Το «Elpedison Συνέπεια Day» προσφέρεται με πάγιο 5 ευρώ αλλά και έκπτωση συνέπειας, χάρις στην οποία η χρέωση Ιανουαρίου διαμορφώνεται στα 42,27 λεπτά ανά kWh, από 32,27 λεπτά ανά kWh.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω η άνοδος στα τιμολόγια των παρόχων προέκυψε μετά την εκ νέου εκτόξευση του κόστους στη χονδρεμπορική αγορά.

Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 

Η Protergia με πάγιο 5 ευρώ στο «Protergia Οικιακό Energy Save» διαμόρφωσε τις τιμές στα 44,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 36,8 λεπτά τον Δεκέμβριο. Στα 48 λεπτά ανά κιλοβατώρα εμφανίζεται το τιμολόγιο στο νέο πρόγραμμα «Protergia Οικιακό MVP Reward» που προσφέρει έκπτωση συνέπειας.

Στα 36 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με την έκπτωση συνέπειας του 20%, διαμορφώνεται τον Ιανουάριο το τιμολόγιο του προγράμματος «GENEROUS Home» της ΗΡΩΝ ενώ χωρίς την έκπτωση η τιμή φτάνει τα 45 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Οι αντίστοιχες τιμές τον Δεκέμβριο ήταν 30,4 και 38 λεπτά ανά κιλοβατόρα.

Με κατηγοριοποίηση τιμών εμφανίζεται η NRG καθώς η εταιρεία προσφέρει το βασικό οικιακό πακέτο (ΝRG On time) με πάγιο 4,8 ευρώ προς 0,40 ευρώ ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας 15%, με 0,43 λεπτά με έκπτωση συνέπειας 10% και με 0,48 λεπτά χωρίς την έκπτωση. Η αντίστοιχη χρέωση του προηγούμενου μήνα ήταν 0,319 λεπτά.

Ανταγωνιστικότερες χρεώσεις εμφανίζει  η Ελληνικό Φυσικό Αέριο, προσφέροντας τιμολόγια με 0,358 ευρώ/κιλοβατώρα έναντι 29,8 λεπτά τον προηγούμενο μήνα, αυξημένα κατά 24%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top