Γαλοπούλα: Το… χρηματιστήριο της τιμής της τα φετινά Χριστούγεννα 

Ακριβότερες οι τιμές και για αρνί, κατσίκι, χοιρινό     

Σε σαφάρι για τις καλύτερες τιμές έχουν επιδοθεί οι καταναλωτές λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το χρηματιστήριο… της γαλοπούλας διαμορφώνει το τελικό κόστος του γιορτινού τραπεζιού το οποίο φέτος θα είναι πιο ακριβό από άλλες χρονιές κατά τουλάχιστον 15%. 

Πώς αμείβονται όσοι εργαστούν Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 

Ο κύριος Δημήτρης με τη σύζυγό του κοιτάζουν ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλα τα νοικοκυριά. 

«Δε θα φτιάξω γιατί δεν μπορώ να βγω οικονομικά.. Παίρνω μόνο τα καθημερινά» δηλώνουν καταναλωτές  

Χριστούγεννα: Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε τρόφιμα

Έβγαλε «φτερά» το χοιρινό 

Η τιμή της γαλοπούλας ξεκινάει από τα 8 ευρώ το κιλό και φτάνει έως τα 10. Το αρνί πωλείται από 11 μέχρι 13 ευρώ. Το κατσίκι από 9 έως 12. Και το χοιρινό από 4 έως 5,50 ευρώ. 

 

Η κίνηση στα κρεοπωλεία έχει αρχίσει και αυξάνεται λόγω των Χριστουγέννων. Όμως οι επιλογές πολλών καταναλωτών καθορίζονται από τις τιμές.

«Η κίνηση δεδομένης της εποχής είναι αρκετά καλή» δηλώνει ο κρεοπώλης Φίλιππος Παπούτσογλου, ο οποίος προσθέτει:  «Οι τιμές είναι ελαφρώς πιο πάνω σε σχέση με πέρσι, αλλά όλο αυτό δικαιολογείται λόγω της κατάστασης. Υπάρχει ποιότητα, υπάρχει επάρκεια και ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον. Οι περισσότεροι πελάτες πιο πολύ ζητούν παρασκεύασμα, τις πιο έτοιμες λύσεις. Ρολό κοτόπουλο, ρολό χοιρινό…». 

«Tσιμπημένες» οι τιμές και στη Θεσσαλονίκη

Στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης οι τιμές σε χοιρινό και γαλοπούλα κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ, λίγο «τσιμπημένες»  σε σχέση με πέρσι.

«Όλο το μαγαζί καλάθι είναι. 5 ευρώ η μπριζόλα, 5 ευρώ η τηγανιά, 7 ευρώ τα ρολά» δηλώνει καταστηματάρχης, με τους καταναλωτές να σχολιάζουν στην κάμερα του Star πως θα αγοράσουν ό,τι είναι πιο φτηνό. 

Α. Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το καλάθι του νοικοκυριού χτυπάει την ακρίβεια και ότι το Market Pass θα ενισχύσει την κατανάλωση. 

«Η εικόνα που έχει καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη ότι υπάρχει αισχροκέρδεια είναι άδικη. Φταίει ο πληθωρισμός» υποστήριξε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top