Η Ερμού είναι ο 14ος ακριβότερος δρόμος του κόσμου – Η πρώτη τριάδα

Ξεπέρασε και τα 300 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο

Ενοίκια: 4 στους 5 ενοικιαστές να δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δαπάνες του σπιτιού / Βίντεο: Mega

Ένας από τους ακριβότερους εμπορικούς δρόμους στον κόσμο είναι η Ερμού.

Με βάση τα στοιχεία της μελέτης «Main Streets Across the World» της Cushman & Wakefield, η Ερμού σκαρφάλωσε στην 14η θέση (από την 15η προ πανδημίας και τη 19η που είχε το 2017) στη σχετική κατάταξη, ξεπερνώντας την Passeig de Gracia της Βαρκελώνης και την Parizska της Πράγας.

 

Ακίνητα: Αυξήσεις– φωτιά 49% στα ενοίκια από το 2015

Τα ενοίκια ξεπέρασαν και τα 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, αφού πλέον φτάνουν στο «πάνω» κομμάτι της Ερμού τα 304 ευρώ ανά τ.μ. καταγράφοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ενώ παρουσίασαν πτώση μόλις 4% την περίοδο της πανδημίας.

Σημειώνεται πως στο απόγειο της κρίσης στην αγορά των εμπορικών καταστημάτων, το 2013, η Ερμού είχε υποχωρήσει μέχρι και την 31η θέση στη σχετική λίστα που επιμελείται η Cushman & Wakefield, προτού αρχίσει να αναρριχάται έκτοτε.

Κόστος στέγασης: 8 στους 10 ενοικιαστές δίνουν άνω του 40% του εισοδήματος

Στον αντίποδα, κατά την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση, η Ερμού είχε φθάσει μέχρι και την πρώτη δεκάδα παγκοσμίως, καθώς το μέσο ενοίκιο είχε ανέλθει σε 360 ευρώ ανά τ.μ. σε μηνιαία βάση, προτού υποχωρήσει μέχρι τα 150 ευρώ ανά τ.μ.

Οι ακριβότεροι δρόμοι του κόσμου

Την πρώτη θέση με τα ακριβότερα ενοίκια έχει η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης, η οποία ανέκτησε τη θέση της ως ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος στον κόσμο, με μέσο όρο ενοικίων 1.756 ευρώ το τ.μ. τον μήνα.

Η συγκράτηση του δολαρίου Χονγκ Κονγκ σε σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ βοήθησε το Χονγκ Κονγκ να διατηρήσει τη δεύτερη θέση το 2022, με την Tsim Sha Tsui στα 1.261 ευρώ το τ.μ. τον μήνα, να εκτοπίζει το Causeway Bay.

Στην τρίτη θέση, η Via Montenapoleone του Μιλάνου με 1.212 ευρώ το τ.μ. τον μήνα είναι για πρώτη φορά ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της Ευρώπης, σκαρφαλώνοντας πάνω από τη New Bond Street στο Λονδίνο και τη Avenue des Champs Élysées στο Παρίσι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top