Φυσικό αέριο: Πυρ ομαδόν απο τους νότιους στα σχέδια της Κομισιόν

Μπρα ντε φερ Βορρά – Νότου για το πλαφόν στην τιμή    

Γραφεία ΕΕ στις Βρυξέλλες (AP/ Yves Logghe)

Την οργισμένη αντίδραση σε πολλές χώρες, κυρίως του Ευρωπαϊκού Νότου, προκάλεσε το σχέδιο της Κομισιόν για το φυσικό αέριο, καθώς όχι απλώς δεν προβλέπει πλαφόν, αλλά και ο Διορθωτικός Μηχανισμός που προτείνει, χαρακτηρίζεται πρακτικά ανεφάρμοστος. Η Μαρία Ψαρά από τις Βρυξέλλες, αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι θα ζητήσει ο Έλληνας υπουργός Ενέργειας και ποιες συμμαχίες διαμορφώνονται.

Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

Όπως ανέφερε, σε μερικές ώρες ξεκινά το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας και η ατμόσφαιρα στις Βρυξέλλες μυρίζει «μπαρούτι». 

Επιδότηση ρεύματος: Θα συνεχιστεί για το 90% των αυξήσεων στα νοικοκυριά 

Η Αθήνα διαμηνύει ότι ο κόφτης που προτείνει η Κομισιόν στα 275 ευρώ μπαίνει πολύ ψηλά και στέλνει λάθος μήνυμα στις αγορές ότι η Ευρώπη αντέχει σε τέτοιες τιμές, ενώ αυτό δεν  ισχύει. 

Ο Κώστας Σκρέκας θα ζητήσει να κατέβει το όριο στα 150 με 200 ευρώ, ενώ ήδη έχει στο πλευρό του άλλες 6 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Ιταλία. 

Σκρέκας: Πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας 

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι αν δεν περάσει η πρόταση για το πλαφόν, η Αθήνα και οι σύμμαχοι της θα επιχειρήσουν να καθυστερήσουν τις αποφάσεις για τις κοινές αγορές αερίου, προκειμένου να πιέσουν τους Βόρειους.. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top