Επιδότηση ρεύματος: Θα συνεχιστεί για το 90% των αυξήσεων στα νοικοκυριά 

Θα συνεχιστεί και για το 80% των αυξήσεων για τις επιχειρήσεις

Επιδότηση ρεύματος: Θα συνεχιστεί για τη μεγάλη πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων διαβεβαίωσε ο Κ. Σκρέκας (Video Star)  

Σε «Βατερλώ», πριν καλά- καλά ξεκινήσει- εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής για το Ενεργειακό, καθώς η Γερμανία λέει «όχι»  σε όλα τα ριζικά μέτρα για το φυσικό αέριο. 

Μητσοτάκης για Ενέργεια:  Ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις η ΕΕ    

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι απαιτούνται λύσεις εδώ και τώρα, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και στον Γιώργο Σαραντάκο, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να απορροφά το 90% των αυξήσεων του ρεύματος στα νοικοκυριά. 

  

Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια (πηγή Ευρωπαϊκό Συμβούλιο)   

Πιο χαμηλά τα τιμολόγια τον Νοέμβριο – Συνεχίζονται οι επιδοτήσεις

Περίπου 32% έπεσε η τιμή του φυσικού αερίου μέσα σε ένα μήνα, συμπαρασύροντας και την τιμή του ρεύματος 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τιμολόγια που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για το Νοέμβριο, θα είναι τουλάχιστον 20% χαμηλότερα. 

Κ. Σκρέκας: Θα συνεχίσουμε να απορροφούμε το 90% των αυξήσεων

Μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι θα προσαρμοστούν αναλόγως οι επιδοτήσεις, αλλά θα συνεχιστεί η κάλυψη του 90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά και του 80% για τις επιχειρήσεις.  

Στα «κόκκινα» η ενεργειακή φτώχεια  

Αναμφίβολα, η «έκρηξη» του φυσικού αερίου και του ρεύματος επιτείνουν το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας. Το 6,9% των νοικοκυριών στην Ευρώπη δεν μπορεί να θερμάνει επαρκώς το σπίτι του, αλλά το ποσοστό στην Ελλάδα φτάνει στο 17,5%! Μια ακόμα ένδειξη της "ζημιάς" του ενεργειακού κόστους είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί στο 26,3% των ελληνικών νοικοκυριών, δηλαδή 4 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο 

Σύνοδος κορυφής: «Βατερλώ» με γερμανικό «άρωμα» 

Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, το ενδεχόμενο ενός «Βατερλώ» προκαλεί απογοήτευση και εκνευρισμό, καθώς καταγράφονται διαφωνίες ακόμα και στα αυτονόητα, όπως ο «κόφτης»  στις έντονες διακυμάνσεις του φυσικού αερίου. 

Γαλλικά «καρφιά» για τη στάση της Γερμανίας 

Όπως μετέδωσε από τις Βρυξέλλες η ανταποκρίτρια του Star Μαρία Ψαρά, παρά τις συζητήσεις, τις ζυμώσεις, τις Συνόδους Κορυφής και τα τόσα Συμβούλια Ενέργειας, οι διαφορές των 27 παραμένουν. Μάλιστα, η Γερμανία έχει σκληρύνει τη στάση της, διαφωνώντας ακόμα και με τις προτάσεις της Κομισιόν! 

Η στάση του Βερολίνου προκάλεσε σήμερα την αντίδραση της Γαλλίας, με τον Πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν:  «Νομίζω ότι δεν είναι καλό για μια χώρα να απομονώνεται. Και έτσι πιστεύω ότι ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τα πάντα, για να υπάρξει ευρωπαϊκή ενότητα και η Γερμανία να είναι μέρος της». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top