Σκρέκας: Ακόμα και εξαγωγές φυσικού αερίου, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις

«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

O Κώστας Σκρέκας είπε πως εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου / Βίντεο: ΑΝΤ1

Για αυτονομία φυσικού αερίου στη χώρα για 10 χρόνια έκανε λόγο ο Κώστας Σκρέκας, εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για το κοίτασμα στα Ιωάννινα.

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η πρώτη δοκιμαστική γεώτρηση θα γίνει μέσα στο 2023.

Δεύτερο υπερσύγχρονο πλοίο «σαρώνει» το Ιόνιο για υδρογονάνθρακες

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας είπε πως το μεγάλο στοίχημα είναι το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπου εάν επαληθευτούν και εκεί οι προβλέψεις, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου.

Έρευνες για υδρογονάνθρακες: Aναβλύζει πετρέλαιο σε ρέματα της Ζίτσας!

«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις»

Εξάλλου, ο υπουργός επανάλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης πως όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Σκρέκας: Θα στηρίζουμε τα νοικοκυριά όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

«Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί περίπου 7 δισ. ευρώ για επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος. Από αυτά τα χρήματα, τα 2 δισ. είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα υπόλοιπα από τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, αλλά και τον μηχανισμό δημοπράτησης αερίων», τόνισε.

O Κώστας Σκρέκας είπε πως εάν επαληθευτούν οι προβλέψεις για το κοίτασμα μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, τότε η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει και εξαγωγές φυσικού αερίου / Eurokinissi - Αντώνης Νικολόπουλος

Πόσο ρεύμα «καίνε» τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια;

Όπως εξήγησε, ήδη έχουν εισπραχθεί περίπου 2,5 δισ. από τη φορολόγηση των υπερκερδών, ενώ βεβαιώθηκαν κι άλλα 400 εκ. ευρώ που θα εισπραχθούν αναδρομικά.

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα πληρώσουμε τον Νοέμβριο - Δείτε παραδείγματα

Αναφορικά με την επιβολή ενός νέου τέλους στους λογαριασμούς του ρεύματος και στην αύξηση της χρέωσης των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), είπε ότι όντως θα επιβληθεί μια νέα επιβάρυνση περίπου 1 λεπτό αν κιλοβατώρα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένας μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνων, που θα χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα, στο μέλλον.

Σχολιάζοντας τις διακοπές ρεύματος που σχεδιάζονται σε ευρωπαϊκές χώρες ή και έχουν ξεκινήσει ήδη, όπως στην Αυστρία, διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα έχει ήδη δρομολογηθεί το σχέδιο που θα μας βοηθήσει να μην χρειαστεί αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top