Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Μεγαλύτερο ποσό σε δικαιούχους από... λάθος!  

Τι ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ  

ΟΠΕΚΑ

Μεγαλύτερα ποσό από αυτό που δικαιούνται πιστώθηκε σε κατόχους της προπληρωμένης κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης, για τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), κατά τη διάρκεια της ροής πίστωσης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από την Εθνική Τράπεζα, την Πέμπτη!  

ΟΠΕΚΑ – ΔΥΠΑ: Με προπληρωμένη κάρτα τα επιδόματα από το 2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λάθος έγινε την Πέμπτη 29/09, όταν δικαιούχοι  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), το οποίο καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ σε 224.486 πολίτες έλαβαν διπλό ποσό, με αποτέλεσμα να απορούν και οι ίδιοι, για το αν περιλαμβάνεται η αύξηση του ποσού στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η  κυβέρνηση.  

Επιταγή ακρίβειας: «Κλείδωσε» η ημερομηνία - Πότε θα δοθούν τα χρήματα

Ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε πάντως ότι έγινε ήδη αντιλογισμό του ποσού και ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης. 

«Κατά τη διάρκεια βραδινής ροής πίστωσης επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ από την Εθνική Τράπεζα, μέρος των δικαιούχων της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης έλαβε υπερβάλλον ποσό. Η Τράπεζα προχώρησε ήδη σε αντιλογισμό του υπερβάλλοντος ποσού σύμφωνα με το Νόμο, η δε χρήση της κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης δεν παρουσίασε καμία διακοπή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top