Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διορία έως Παρασκευή αλλιώς… επιστρέφεται

Απειλούνται με τσουχτερά πρόστιμα όσοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διορία έως Παρασκευή αλλιώς… επιστρέφεται

Αντιμέτωπες με τσουχτερά πρόστιμα, ακόμη και με επιστροφή του ποσού, θα έρθουν όσες επιχειρήσεις διαπιστωθεί – μετά από τις διασταυρώσεις – ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να λάβουν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Ήδη, έλεγχοι της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) έχουν δείξει παραβίαση της υποχρεωτικής ρήτρας απασχόλησης ή υποβολή ψευδών στοιχείων από τις επιχειρήσεις για τον τζίρο τους.

Φθηνά στεγαστικά δάνεια με δόση 275 ευρώ τον μήνα για 10.000 πολίτες

Η προθεσμία, πάντως, για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών εκπνέει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου. Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας myΒusinessSupport της ΑΑΔΕ.

MyDATA: Πρόστιμα και λουκέτα σε όσους δε διαβιβάζουν αποδείξεις

Η προθεσμία αφορά τους δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά τη 15η Ιουλίου 2022, οι οποίοι θα έχουν και τη δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης.

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύσει για Οκτώβριο – Ποιοι θα πάρουν μπόνους

Όσες επιχειρήσεις το αμελήσουν, θα πρέπει να επιστρέψουν το σύνολο του ποσού που έλαβαν από τους 7 κύκλους του προγράμματος. 

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες

 Σε αυτές τις επιχειρήσεις, το ποσό της κρατικής ενίσχυσης θα εμφανιστεί ως οφειλή στο λογαριασμό τους στην ψηφιακή πύλη myAADE, καθώς θεωρείται ότι δεν τήρησαν έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων. 

Εκτινάχθηκαν κατά 5,1 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την ΑΑΔΕ:

α) Γίνεται άμεσα απαιτητό το σύνολο της χορηγηθείσας ενίσχυσης στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν είναι δικαιούχος ή δεν τήρησε τους όρους της απόφασης για τη διατήρηση του προσωπικού.

β) Το υπερβάλλον ποσό της ενίσχυσης στην περίπτωση που η επιχείρηση είναι δικαιούχος μικρότερου ποσού από το χορηγηθέν επιστρέφεται εντόκως από την ημερομηνία χορήγησης της ενίσχυσης, με το επιτόκιο ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την επιστροφή του συνόλου της χορηγηθείσας ενίσχυσης, σε περίπτωση που δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top