Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύσει για Οκτώβριο – Ποιοι θα πάρουν μπόνους

Τα τρία κλιμάκια κατανάλωσης - Αύριο το πρωί οι ανακοινώσεις

Το ύψος της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και φυσικού αερίου, για τον Οκτώβριο ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση.

Οι πάροχοι θα ανακοινώσουν σήμερα τις προσφορές και εκπτώσεις που θα δώσουν στους καταναλωτές για τους λογαριασμούς του Οκτωβρίου και με βάση τις ανακοινώσεις το οικονομικό επιτελείο θα παρουσιάσει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου τη στρατηγική ενίσχυσης καταναλωτών και επιχειρήσεων για τον Οκτώβριο.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Τρεις κινήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσον αφορά στο ρεύμα θα υπάρχουν τρία κλιμάκια κατανάλωσης με τις επιδοτήσεις είναι κλιμακωτές.

Ο «χάρτης» των ενεργειακών επιδοτήσεων - Τι εξετάζει η Κυβέρνηση

Η βασική φιλοσοφία του νέου συστήματος επιδότησης για το ρεύμα θα είναι «όσο λιγότερο καταναλώνει ένα νοικοκυριό, τόσο περισσότερο θα επιδοτείται».

Η βασική φιλοσοφία θα είναι «όσο λιγότερο καταναλώνει ένα νοικοκυριό, τόσο περισσότερο θα επιδοτείται».

Η βασική φιλοσοφία του νέου συστήματος επιδότησης για το ρεύμα θα είναι «όσο λιγότερο καταναλώνει ένα νοικοκυριό, τόσο περισσότερο θα επιδοτείται» / Eurokinissi

Ειδικότερα:

1.    Στη χαμηλή κατηγορία κατανάλωσης (πιθανόν έως 500 κιλοβατώρες το μήνα) το ύψος της επιδότησης θα είναι μεγαλύτερο.

Κλιμακωτή η επιδότηση ρεύματος με bonus εξοικονόμησης   

2.    Στην ενδιάμεση (πιθανόν έως 1000 κιλοβατώρες το μήνα) η ενίσχυση θα είναι αυξημένη αλλά λίγο χαμηλότερη από το πρώτο κλιμάκιο

Μητσοτάκης: 'Ερχονται μέτρα για φθηνότερο αέριο - πετρέλαιο θέρμανσης

3.    Στο κλιμάκιο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση η επιχορήγηση θα είναι η μικρότερη.

Παράλληλα, για όσους καταναλώσουν 15% λιγότερο σε σχέση με πέρσι θα υπάρχει και μπόνους μειωμένης κατανάλωσης, το οποίο θα ισχύσει για το δεύτερο και τρίτο κλιμάκιο.

Επί της ουσίας, όσοι μειώνουν την κατανάλωση κατά 15% θα λαμβάνουν την επιδότηση της προηγούμενης κλίμακας, ως επιβράβευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top