Εκτινάχθηκαν κατά 5,1 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο

Ανοίγει ο δρόμος για νέα μέτρα στήριξης και παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας

Σημαντική υπέρβαση έναντι του στόχου παρουσιάζουν τα έσοδα από φόρους το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου του 2022, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, η υπέρβαση έναντι του στόχου έφτασε τα 5,1 δισ. ευρώ με τα συνολικά φορολογικά έσοδα να ανέρχονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα 31,094 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 19,9% έναντι του στόχου, που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Φόρος εισοδήματος: Τι ισχύει για την έκπτωση μετά την παράταση έως Αύγουστο

 

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η υπέρβαση των εσόδων, έναντι του στόχου και για τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα η υπέρβαση ήταν 1,582 δισ. ευρώ φθάνοντας συνολικά 6,421 δισ. ευρώ, με αύξηση έναντι του στόχου κατά 32,7%.

Κατώτατος μισθός: Επιστρέφει και πάλι στα 751 ευρώ μετά από 10 χρόνια

Τα αυξημένα έσοδα ανοίγουν τον δρόμο για νέα μέτρα στήριξης και παρεμβάσεις για την ακρίβεια, που πιέζει τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ακρίβεια: «Κλείδωσε» νέα και αυξημένη επιταγή ακρίβειας – Ποιους θα αφορά

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη στην πορεία των εσόδων, αναφέρθηκε στην αντοχή που δείχνει η ελληνική οικονομία παρά τις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις.

Ακρίβεια: Οι Έλληνες πλέον αγοράζουν λιγότερα από το σούπερ μάρκετ

«Η καλή πορεία των δημοσίων εσόδων συνεχίζεται και τον μήνα Ιούλιο. Είναι συνυφασμένη με την αντοχή που επιδεικνύει η ελληνική οικονομία στις τεράστιες εξωγενείς πιέσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η μαζική επιστροφή του ενός τρίτου σχεδόν της επιστρεπτέας προκαταβολής από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι υπήρχε ως εναλλακτική η εξόφληση σε πάρα πολλές και χαμηλού επιτοκίου δόσεις. Η μαζική αυτή επιστροφή αποδεικνύει ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στο ίδιο το επιχειρηματικό μοντέλο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από Σεπτέμβριο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top