Χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2022

Στα 5,1 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το εξάμηνο  

Σε έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, αναμένεται να αναδειχθεί το 2022. Τα ελληνικά νησιά βούλιαξαν από τουρίστες και η Αθήνα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλής ευρωπαϊκές πόλεις για το φετινό καλοκαίρι τόσο για τους Ευρωπαίους όσο και για τους Αμερικανούς. 

Έσπασαν κάθε ρεκόρ τα έσοδα του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα!

Ο Ιούνιος έκλεισε με ένα θετικό ισοζύγιο για τον τουρισμό +2,3% σε σχέση με το 2019  και έσοδα 2,6 δισ. ευρώ σύμφωνα με στοιχεία ΤτΕ. Θετικά είναι και τα πρώτα στοιχεία για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος η χώρα μας υποδέχτηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 σχεδόν 8 εκατομμύρια ταξιδιώτες από το εξωτερικό και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 5,1 δισ. ευρώ. Μόνο τον Αύγουστο στην Κέρκυρα  έφτασαν 400.000 τουρίστες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο των τελευταίων ετών, αφού οι φετινές διεθνείς εμπορικές πτήσεις του Αυγούστου, ήταν 200 περισσότερες από τον Αύγουστο 2019. 

49.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ενεργοποιήθηκαν τον Αύγουστο 

Τι δηλώνουν οι ξενοδόχοι 

«Είναι μια πολύ καλή χρονιά σε επίπεδο αφίξεων από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε και τις προκλήσεις τις οποίες έχουμε μπροστά μας, αν και κατά πόσο θα την επηρεάσουν για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο, όπως και τα δεδομένα για την επόμενη χρονιά» δηλώνει στο Star η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χριστίνα Τετράδη.      

Κικίλιας: Έρχονται 1 εκατομμύριο τουρίστες την εβδομάδα στην Ελλάδα

Αλλά και ο τζίρος από τα Airbnb τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο είναι αυξημένος κατά 26,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top