Κικίλιας: Έρχονται 1 εκατομμύριο τουρίστες την εβδομάδα στην Ελλάδα

«Φιλοδοξούμε η τουριστική περίοδος να τελειώσει τον Δεκέμβριο»

«Πλέον υπολογίζουμε ότι έρχονται στην Ελλάδα 1 εκατ. τουρίστες την εβδομάδα», είπε ο Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που ο τουρισμός αναμένεται φέτος έσοδα-ρεκόρ, που ίσως φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ.

«Για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (1- 7 Αυγούστου) στη “ναυαρχίδα” μας που είναι τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου που έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της τουριστικής πίτας έχουμε φέτος αύξηση των αφίξεων 17% συγκριτικά με το 2019», είπε ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στον Σκάι.

 

Μπαλατσινού - Κικίλιας: Η τρυφερή φωτογραφία με τον γιο τους στην παραλία

Όπως τόνισε ο ίδιος, η πλατφόρμα AirDNA πανελλαδικά υπολόγισε για Ιούλιο και Αύγουστο, και τις προκρατήσεις του Σεπτεμβρίου, «αύξηση 26,5% της βραχυχρόνιας μίσθωσης φέτος σε σχέση με το 2019».

 

Τουρισμός για όλους: Νέα κλήρωση για τα επιπλέον 200.000 voucher

Εκτινάχθηκαν κατά 5,1 δισ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα στο επτάμηνο

«Ξεκινήσαμε φέτος την τουριστική περίοδο πιο νωρίς, από αρχές Μαρτίου, και φιλοδοξούμε να την τελειώσουμε το Δεκέμβρη» είπε ο κ. Κικίλιας για την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

 

Πώς νομιμοποιούνται 70.000 καταπατημένα δημόσια ακίνητα

«Όχι μόνο αντέξαμε, παρά την ενεργειακή κρίση, την πανδημία, τις τσούχτρες και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά δώσαμε και σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα στους πολίτες», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top