Άνοιξαν οι αιτήσεις για προσλήψεις 10.000 ανέργων με επιδότηση μισθού

Ποιους αφορά και σε ποιες περιοχές της χώρας

Άνοιξε το πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 ανέργους με επιδότηση μισθού

Από σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας» από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – πρώην  ΟΑΕΔ).

Το πρόγραμμα αφορά 6.500 νέους άνεργους στην Αττική και 3.500 στην Κεντρική Μακεδονία, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η η ΔΥΠΑ θα καταβάλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. 

ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται το νέο επίδομα των 300 ευρώ

Οι προσλήψεις αφορούν νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών, απόφοιτους τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης της ΔΥΠΑ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Προσλήψεις 10.000 ανέργων

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης.

Αναφορικά με τη διαδικασία, οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ https://www.oaed.gr/proghrammata-anoikhta, στην οποία προσδιορίζουν την ειδικότητα και το εκπαιδευτικό επίπεδο της θέσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top