Νέα πτώση στις διεθνείς αγορές λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

Η αβεβαιότητα στρέφει τους επενδυτές σε γιεν, γερμανικά ομόλογα και χρυσό

χρηματιστήρια πτώση

Πτώση κατέγραφαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να στρέφονται στα λεγόμενα «ασφαλή καταφύγια» ύστερα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna για ενδεχόμενη μη πλήρη  αποτελεσματικότητα των εμβολίων της COVID-19 κατά του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον.

CEO της Moderna: Απίθανο να είναι αποτελεσματικά στην Όμικρον τα εμβόλια

Τα βασικά χρηματιστήρια στην Ευρώπη κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες 1,4%, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 3%, ενώ το ιαπωνικό γεν, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, τα γερμανικά κρατικά ομόλογα και ο χρυσός σημείωσαν άνοδο.

Μικρή πτώση πάντως στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση 3,56 μονάδες (-0,41%). 

Pfizer: Ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν με πιο σοβαρή λοίμωξη με κορωνοϊό

Ο παγκόσμιας δείκτης μετοχών της MSCI, που παρακολουθεί την πορεία μετοχών σε 50 χώρες, σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,2% και οδεύει για τον τρίτο πτωτικό του μήνα φέτος. Έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 14% το 2021, ενώ οι μετοχές αναδυόμενων αγορών έχουν χάσει σχεδόν 6%.

Η αποστροφή ρίσκου έπληξε επίσης τις αγορές συναλλάγματος, με το αμερικανικό δολάριο να υποχωρεί κατά 0,3% έναντι άλλων βασικών νομισμάτων. Το ιαπωνικό νόμισμα πλησίασε σε υψηλό μηνός στα 112,95 γεν.

Ραγδαία πτώση στη διεθνή τιμή πετρελαίου λόγω μετάλλαξης Μποτσουάνα!   

Στην αγορά εμπορευμάτων, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν νωρίτερα πτώση 2,32 δολαρίων ή 3,2% στα 71,12 δολάρια το βαρέλι, αφού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον είχαν ως αποτέλεσμα η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων --που θεωρούνται από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον κόσμο-- να υποχωρήσουν στο χαμηλότερο επίπεδο περίπου της τελευταίας εβδομάδας στο -0,345%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top