Pfizer: Ποιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν με πιο σοβαρή λοίμωξη με κορωνοϊό

Έχουν τρεις φορές συχνότερες breakthrough λοιμώξεις

Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού - Βίντεο αρχείου

Οι λοιμώξεις με κορωνοϊό σε εμβολιασμένους, οι λεγόμενες breakthrough λοιμώξεις, είναι τρεις φορές συχνότερες σε όσους είναι ανοσοκατεσταλμένοι και γενικότερα έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, σύμφωνα με νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής επιστήμονες της Pfizer.

CEO της Moderna: Απίθανο να είναι αποτελεσματικά στην Όμικρον τα εμβόλια

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μανουέλα Ντι Φούσκο της Pfizer, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Journal of Medical Economics», ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 1,28 εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 16 ετών, οι οποίοι είχαν κάνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μεταξύ Δεκεμβρίου 2020-Ιουλίου 2021.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

Από αυτούς περίπου το 18% ταυτοποιήθηκαν ως άνθρωποι με κατεσταλμένο ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (άνθρωποι με προχωρημένο HIV/AIDS, καρκίνο, νεφρική νόσο, ρευματικές ή άλλες φλεγμονώδεις και αυτοάνοσες παθήσεις, όσοι είχαν κάνει μεταμόσχευση οργάνου ή μυελού των οστών κ.ά.). Αυτοί οι άνθρωποι αποτελούσαν το 38% των λοιμώξεων σε εμβολιασμένους, το 60% των νοσηλευθέντων μετά τον εμβολιασμό τους και το 100% των θανάτων των εμβολιασμένων.

Η αναλογία των λοιμώξεων Covid-19 σε εμβολιασμένους ήταν τριπλάσια μεταξύ των ατόμων με κατεσταλμένο/εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (0,18%) από ό,τι στους ανθρώπους χωρίς τέτοιο πρόβλημα (0,06%).

Διαπιστώθηκε ότι συνολικά, αφότου είχαν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, υπήρξαν μόνο 978 μολύνσεις σε πλήρως εμβολιασμένους (ποσοστό 0,08%). Οι 124 από αυτές τις λοιμώξεις breakthrough (το 13%) χρειάστηκαν νοσηλεία. Από αυτές, οι 74 (60%) αφορούσαν άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και τελικά δύο ασθενείς πέθαναν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top