Ραγδαία πτώση στη διεθνή τιμή πετρελαίου λόγω μετάλλαξης Μποτσουάνα!    

Η ανησυχία για μείωση της ζήτησης έριξε τις τιμές όπως στις μετοχές

γεώτρηση πετρελαίου

Mεγάλη πτώση καταγράφουν σήμερα και οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου εκτός από τις τιμές των μετοχών, από τον εντοπισμό της μετάλλαξης του κορωνοϊού (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) που ώθησε τους επενδυτές στην ασφάλεια των ισχυρών νομισμάτων και την αποφυγή ανάληψης ρίσκου με τις τιμές ενέργειας.  

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα- Τι ισχύει από 27/11

H τιμή των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό πετρέλαιο υποχώρησε θεαματικά, κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω φόβων για μείωση της ζήτησης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 72,26 δολάρια, σημειώνοντας πτώση -12.27% %! 

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πάνω από 1,20€ η μέση τιμή του σε αρκετούς νομούς

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο φαινόμενο αποκλιμάκωσης στις τιμές πετρελαίου αλλά σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση σημειώθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία και άρχισε να επιβάλλεται διεθνώς lockdown, για να ξεκινήσει όμως «ράλι» ανόδου όταν αυξήθηκε η ζήτηση μετά την πανδημία.        

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωσε σήμερα πτώση κατά 3,72% και στην Ελλάδα. 

«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο λόγω της μετάλλαξης της Μποτσουάνα

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά η οποία ακολουθεί τη μεγάλη υποχώρηση των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς τους επενδυτές ανησυχεί η νέα μετάλλαξη της covid-19 που εντοπίστηκε στη Μποτσουάνα της Αφρικής, η οποία δημιουργεί ανησυχία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top