Πετρέλαιο θέρμανσης: Πάνω από 1,20€ η μέση τιμή του σε αρκετούς νομούς

Η επιβάρυνση φέτος για τους καταναλωτές συγκριτικά με πέρυσι

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στις 4/10/21

Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας φαίνεται πως οι καταναλωτές σπεύδουν να επωφεληθούν τις υπάρχουσες τιμές. Η μέση τιμή στην Επικράτεια είναι πλέον άνω των 1,16 ευρώ ενώ πέρυσι την ίδια εποχή, η τιμή διαμορφωνόταν στα 0,798 ευρώ.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα η διάθεσή του με τις τιμές στο «κόκκινο»

Υπάρχουν όμως και νομοί, στους οποίους η μέση τιμή ξεπερνά το 1,20€, σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων. Ενδεικτικά, στις Κυκλάδες η τιμή διαμορφώνεται στο 1,279 ευρώ, τη Σάμο στα 1,275 ευρώ, τα Δωδεκάνησα στα 1,269 ευρώ, το Ηράκλειο στα 1,225 ευρώ και τη Λέσβο στα 1,220 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμα και στις περιπτώσεις των νομών που η μέση τιμή είναι κάτω του 1,20€, η διαφορά με πέρυσι είναι έντονα αισθητή, αφού ο καταναλωτής θα κληθεί να πληρώσει φέτος περίπου 360 ευρώ παραπάνω για έναν τόνο πετρελαίου.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Ενδεικτικά στην Αρκαδία που είναι ορεινός νομός η διαφορά ανά τόνο φτάνει στα 377 ευρώ, στη Λακωνία τα 419 ευρώ, στα Ιωάννινα τα 358 ευρώ. Κι όλα αυτά ισχύουν με βάση τα σημερινά δεδομένα, ενώ την ίδια ώρα οι διεθνείς τάσεις δεν έχουν υποχώρηση.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν τις αιτήσεις τους έως τις 30 Νοεμβρίου. Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, οι δικαιούχοι που είχαν λάβει επίδομα θέρμανσης πέρυσι (περίπου 700.000 νοικοκυριά) θα πληρωθούν προκαταβολικά και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το υπόλοιπο επίδομα  2021.

Οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυριά δηλαδή που θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης, λόγω της διεύρυνσης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top