Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις, έως τις 10 Δεκεμβρίου οι προκαταβολές

Απόσπασμα από όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

«Η πλατφόρμα θα ανοίξει για δύο σκοπούς. Ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, γι’ αυτούς που είχαν πάρει επίδομα πέρυσι» εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1.

Αναλυτικότερα, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι κι αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. «Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι», σημείωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Επίδομα θέρμανσης: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του  

Ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί» είπε και εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως το έλλειμμα δεν επιτρέπει, επίσης, την εισήγηση έκτακτου επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Σχετικά με τα αναδρομικά συνταξιούχων, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι τηρούνται οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου κι έχει διορθώσει τις αδικίες που υπήρχαν.
Μείωση στον ΕΝΦΙΑ θα δει και μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top