Πετρέλαιο θέρμανσης: Από σήμερα η διάθεσή του με τις τιμές στο «κόκκινο»

Θα ανοίξει νωρίτερα από άλλες χρονιές η πλατφόρμα το για επίδομα θέρμανσης

Με αυξημένες (σε σχέση με πέρυσι) τιμές που φτάνουν και το 50% ξεκινάει από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεκινήσει να πωλείται στο 1,13 – 1,15 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα από 0,798 ευρώ πέρυσι ενώ στα νησιά η τιμή του λίτρου ενδεχομένως να ξεπεράσει το 1,25 ευρώ το λίτρο.

Δηλαδή, για 1.000 λίτρα πετρελαίου, κάποιος πλήρωνε πέρυσι 800 ευρώ (0,8 ευρώ το λίτρο), ενώ φέτος για την ίδια ποσότητα θα πληρώσει 1.150 ευρώ, επιπλέον κόστος 350 ευρώ.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγορές, οι παραγγελίες σε πρώτη φάση αναμένεται να είναι περιορισμένες, τόσο σε ποσότητα όσο και σε όγκο, καθώς τα περισσότερα νοικοκυριά αναμένεται να αναβάλλουν την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για όταν θα πλησιάζει η ώρα της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεσή του με τιμές - «φωτιά»

Πέρυσι, η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) είχε ανοίξει τον Δεκέμβριο για την υποβολή των αιτήσεων. Φέτος, εκτιμάται ότι θα ανοίξει νωρίτερα, ενδεχομένως ακόμη και στα τέλη Οκτωβρίου.

Έρχεται βαρύς χειμώνας και το κόστος της θέρμανσης τρομάζει τα νοικοκυριά

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα λάβουν φέτος το επίδομα το οποίο είναι αυξημένο κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά, 49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιά και 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά.

Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται από 80 ευρώ σε 100 ευρώ.

Το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top