Έρχεται βαρύς χειμώνας και το κόστος της θέρμανσης τρομάζει τα νοικοκυριά

«Καλπάζει» και η τιμή του φυσικού αερίου

Στη σκιά των εκρηκτικών αυξήσεων στην ενέργεια, κατατέθηκε στη Βουλή το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2022, περιλαμβάνοντας τα πρώτα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων. Νοικοκυριά κι επιχειρήσεις προετοιμάζονται, πάντως, για έναν δύσκολο χειμώνα, με το κόστος θέρμανσης να σκαρφαλώνει στα ύψη.  

Όλα τα μέτρα στήριξης και οι μειώσεις στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού

Τα νοικοκυριά βρίσκονται σε κλοιό εκρηκτικών διεθνών ανατιμήσεων στην ενέργεια. Σε 10 ημέρες, ανοίγει επισήμως η περίοδος θέρμανσης και θα πρέπει να πληρώσουν 35% ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης

Όπως δηλώνει ο Νίκος Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, «το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική ξεκινά από τα 1,07 ευρώ και πάνω, ενώ στα νησιά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα φτάσει στο 1,20 ευρώ λόγω μεταφορικών».  

 Αυξημένη θα είναι πάντως η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 20%, με το  φετινό επίδομα να κυμαίνεται από 96 έως 780 ευρώ, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τριπλή επιδότηση καταναλωτών για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης 

«Καλπάζει» και η τιμή του φυσικού αερίου – Η ελληνική πρόταση για ευρωπαϊκή λύση

Η τρελή κούρσα του φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής. Ήδη, η τιμή του είναι αυξημένη κατά 136% σε σχέση με πέρσι, προκαλώντας ντόμινο ανατιμήσεων και στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού αυξήθηκε από τα 150 στα 180 εκατ. ευρώ το κονδύλι για την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού, ενώ θέμα ημερών είναι και η Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση των νοικοκυριών για φυσικό αέριο. 

Bloomberg: Η αύξηση των τιμών ενέργειας φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη

 «Δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει κάθε χώρα ξεχωριστά. Θα πρέπει να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.  

Η Ελλάδα ετοιμάζεται και γι' αυτήν τη «μάχη», με «όπλο» την ισχυρή ανάκαμψη, που εκτιμάται στο 6,1% φέτος και συνολικά στο 10,6% στη διετία 2021- 2022.  Αυτή η υπερανάπτυξη είναι, άλλωστε, που επέτρεψε τη λήψη μέτρων στήριξης σχεδόν 43 δισ. ευρώ, για την πανδημία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top