ΕΣΠΑ: Άλλα 21 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Τι είπε η Επίτροπος σε Μητσοτάκη  

Στα 77 δισ. ευρώ το συνολικό «πακέτο» μαζί  με το Ταμείο Ανάκαμψης

«Πράσινο φως»  για άλλα 21 δις. ευρώ προς την Ελλάδα, άναψε σήμερα η Κομισιόν, εγκρίνοντας το ελληνικό ΕΣΠΑ για την επόμενη εξαετία, όπως  ανακοινώθηκε στην τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με την αρμόδια Κοινοτική Επίτροπο Elisa Ferreira, με τη συμμετοχή του  Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη. 


Προγράμματα ΕΣΠΑ: Παράταση αιτήσεων για εστίαση, γυμναστήρια, παιδότοπους

Όπως ανέφερε η Επίτροπος, η Ελλάδα έγινε σήμερα η πρώτη χώρα το πρόγραμμα της οποίας εγκρίνεται. «Είναι χαρά μου να ανακοινώσω ότι η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πρωί τη Συμφωνία Ελληνικής Εταιρικής Σχέσης. Και (η Ελλάδα) είναι το πρώτο κράτος μέλος με εγκεκριμένη Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης για την προγραμματική περίοδο 2021-27.  Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά για μένα. Αλλά αυτό τιμά το έργο που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, όλο το επιτελείο που εργάστηκε πολύ- πολύ σκληρά σε όλες τις διαπραγματεύσεις» ανέφερε η Elisa Ferreira.

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Ελλάδα. Αν κοιτάξουμε το συνολικό ποσό, αυτή η νέα συμφωνία για το Εταιρικό Σύμφωνο Περιφερειακής Ανάπτυξης αντιπροσωπεύει συνολικά, αν συμπεριλάβουμε και τα εθνικά κεφάλαια, 26,2 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης για τα επόμενα έξι χρόνια» ανέφερε απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα 7 χρόνια στην Ελλάδα
 

«Και αν προσθέσουμε σε αυτά τα 18 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, τα 13 δισ. ευρώ δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα υπόλοιπα πακέτα χρηματοδότησης της ΕΕ, έχουμε σχεδόν 77 δισ. ευρώ. Να το επαναλάβω. Έχουμε 77 δισ. ευρώ διαθέσιμα για την ενίσχυση της ταχείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Γνωρίζω ότι δουλέψαμε πολύ, πολύ σκληρά για να το πετύχουμε αυτό. Το δικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ήταν από τα πρώτα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα πήγαμε ακόμα καλύτερα με τη συμφωνία εταιρικής σχέσης. Ήταν η πρώτη που υποβλήθηκε και από σήμερα γίνεται και επίσημα η πρώτη που εγκρίνεται, όπως μόλις ανακοινώσατε» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top