Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Σταϊκούρας: Μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά το πέρας της κρίσης

Στα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν οι καταβολές των κρατικών δανείων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως η υπουργική απόφαση για τον έβδομο κύκλο του προγράμματος στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών, θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Θα εστιάσει κυρίως στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν και οι νέες επιχειρήσεις στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, που έκαναν έναρξη εργασιών από το Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιανουάριο του 2021 και είχαν αποκλειστεί από τους δύο προηγούμενους κύκλους, ανεξαρτήτως τζίρου.

Λιανεμπόριο: Τα καταστήματα δε θα ανοίξουν με click away και click inside

Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1 δισ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα ενισχυθούν περίπου 300.000 επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να ανοίξει προς τα μέσα Απριλίου.

Τα νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Υπενθυμίζεται ότι το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αποπληρωθεί σε 60 μηνιαίες δόσεις, από το 2022.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ μετά το πέρας της κρίσης

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων), για τη μείωση του οποίου η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

«Η κυβέρνηση έχει τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση, λέγοντας ότι πριν από την κρίση, ο φόρος μειώθηκε το 2019, μεσοσταθμικά κατά 22%. Όταν βγούμε από την κρίση, θα τηρήσουμε και την υπόλοιπη δέσμευση μας για το υπόλοιπο 8%, καθώς είχαμε εξαγγείλει μείωση του φόρου κατά 30%», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Μειώσεις ενοικίων: Έρχονται διασταυρώσεις στοιχείων

Ένα από τα βασικά μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών, αλλά και των εργαζομένων, ήταν η μείωση των ενοικίων και η αντίστοιχη αποζημίωση στους ιδιοκτήτες από το κράτος.

Ενοίκια: Ποιοι θα πάρουν διπλή αποζημίωση τον Απρίλιο

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε ελέγχους και διασταυρώσεις για να φανεί εάν οι αποζημιώσεις για τις μειώσεις ενοικίων πήγαν στοχευμένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top