Ενοίκια: Ποιοι θα πάρουν διπλή αποζημίωση τον Απρίλιο

Οι προϋποθέσεις για τους δικαιούχους

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο «πακέτο» στήριξης τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Διπλή αποζημίωση, για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου, θα λάβουν μέσα στον Απρίλιο χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα στήριξης, η καταβολή διπλής αποζημίωσης θα γίνει υπό προϋποθέσεις.

Τα νέα μέτρα στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Για τον μήνα Μάρτιο, και για μισθώσεις που έχουν συναφθεί μέχρι την 31η/1/2021, θα διενεργηθεί προκαταβολή αποζημιώσεων με βάση τη δήλωση COVID Φεβρουαρίου, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

Γέφυρα 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων

1.    Οι μισθώσεις να φαίνονται ενεργές στο σύστημα Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης της ΑΑΔΕ.Ο εκμισθωτής-νομικό πρόσωπο να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

2.    Ο μισθωτής-επιχείρηση να μην έχει δηλώσει διακοπή εργασιών στην ΑΑΔΕ.

3.    Ο μισθωτής-εργαζόμενος να τελεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας για τον Μάρτιο.

4.    Να έχει υποβληθεί, για τις μισθώσεις αυτές, δήλωση COVID τον Φεβρουάριο.

5.    Να πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις.

Μείωση ενοικίου και τον Απρίλιο

Όπως ανακοινώθηκε, οι επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, θα δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 100% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον μήνα Απρίλιο.

Για τους ιδιοκτήτες, που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα καταβληθεί αποζημίωση στο 80% (για φυσικά πρόσωπα) και 60% (για νομικά πρόσωπα).

Για τους εργαζόμενους, που η σύμβαση εργασίας θα τεθεί σε αναστολή μέσα στον Απρίλιο, θα δοθεί η δυνατότητα έκπτωσης ενοικίου 40% για την κύρια κατοικία, αλλά και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top